#GEDRAAGJE maakt Haagse uitgaansleven prettiger

Straatintimidatie vormt helaas ook een groot probleem in onze mooie stad. Vooral in het bruisende uitgaansleven komt dit vaker voor dan gedacht werd. En schokkend genoeg blijkt uit onderzoek dat meer dan de helft van de vrouwen in Den Haag hiermee te maken krijgt en dit aantal is zelfs nog hoger onder jonge vrouwen.

Het is zorgelijk dat veel mensen zich onveilig voelen tijdens het stappen in Den Haag, terwijl uitgaan juist een leuke en ontspannende bezigheid zou moeten zijn. We moeten dit probleem serieus aanpakken en samenwerken om de straten veiliger te maken.

De daders van straatintimidatie zijn vaak mannen en daarom is de gemeente Den Haag, samen met verschillende partners, een campagne gestart met de pakkende slogan #GEDRAAGJE. Deze campagne is gericht op (jonge) mannen en heeft als doel een mentaliteitsverandering teweeg te brengen. We moeten inzien dat straatintimidatie een mannenprobleem is en dit ook zo benaderen.

Bewustwording speelt een cruciale rol in deze aanpak, aangezien veel mannen zich niet bewust zijn van de schade die hun gedrag kan aanrichten. We willen mannen aanmoedigen om elkaar aan te spreken wanneer ze anderen lastigvallen op straat of tijdens het uitgaan. Want als het echt je vrienden zijn, moet je openlijk kunnen zeggen dat zulk gedrag onacceptabel is.

In de campagnevideo voor social media zien we bekende gezichten zoals burgemeester Jan van Zanen en de bewaker van de Paap, Bonni May. Deze video roept mannen op om verantwoordelijkheid te nemen en zich respectvol te gedragen.

Stichting Party-Mania / Stappenindenhaag.nl, die al twintig jaar uitgaan in Den Haag promoot, ondersteunt ook de #GEDRAAGJE campagne. We geloven dat iedereen, ongeacht geslacht, voorkeur, ras of huidskleur, zich prettig moet voelen tijdens het uitgaan. Daarom maken we duidelijk dat straatintimidatie niet wordt getolereerd in onze communicatie naar bezoekers van onze website en social media.

Samen kunnen we een positieve verandering teweegbrengen. Laten we onze stad veiliger en gastvrijer maken voor iedereen. #GEDRAAGJE!

Straatintimidatie melden? Klik hier

gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag