Cosmo wint muziekwedstrijd Talent Event

De pop/rockformatie Cosmo heeft zondagmiddag in een afgeladen poppodium PAARD de negende editie van de muziekwedstrijd Talent Event gewonnen. De groep versloeg daarmee de vier andere finalisten Waiiress, Amber Rosa Lynn, Sasha Sailor en Major Miracle. Wethouder Saskia Bruines van Cultuur reikte de hoofdprijs uit. Aan Talent Event doen alleen muzikanten jonger dan 21 jaar mee uit Den Haag en omgeving.

De vijf finalisten werden beoordeeld door een deskundige jury bestaande uit Sharwin ‘Sax’ Pancham (mede-winnaar Talent Event 2021), Marne Miesen (gitarist Prins S. en de Geit), Rosalyn van der Dussen (radiopresentator Den Haag FM) en Joan Biekman (adviseur Fonds voor de Podiumkunsten). Het publiek stemde mee als vijfde jurylid.

Winnaar Cosmo speelt komende zomermaanden op de Haagse zomerfestivals – zoals Bevrijdingsfestival Den Haag, Kaderock en Zeeheldenfestival – en ontvangt een indrukwekkend prijzenpakket met 500 euro cash, media-aandacht, een fotoshoot, een podcastspecial, gratis oefenruimte, een optreden in het Paardcafé en drie dagen studiotijd om een demo of EP op te nemen.

Juryleden en het publiek kozen zondag unaniem voor Cosmo als winnaar. De band won daarom naast de hoofdprijs ook de Publieksprijs ter waarde van 250 euro cash. De Promotieprijs van 250 euro, voor de act die het beste reclame heeft gemaakt voor de finale van Talent Event, is gewonnen door de formatie Sasha Sailor.

Voor Talent Event sloegen alle Haagse muziekinstellingen op het gebied van coaching en begeleiding én de Haagse zomerfestivals de afgelopen maanden de handen ineen om jong muziektalent uit de Haagse regio op weg te helpen. Met een serie gratis workshops en masterclasses werd het nieuwe talent klaargestoomd om zichzelf nog beter op de kaart te kunnen zetten bij optredens en muziekopnamen. In totaal deden aan deze editie van Talent Event 38 acts mee (102 individuele muzikanten). Na een serie voorrondes bleven vijf finalisten over.

Initiatiefnemer van Talent Event is de R.G. Ruijs Stichting. Deze organisatie is vooral bekend van het Bevrijdingsfestival Den Haag, maar organiseert ook al tientallen jaren verschillende talentontwikkelingsprojecten op het gebied van muziek, poëzie en film. “Het was heerlijk om weer in een volle zaal in het Paard naar de nieuwe Haagse muziektalenten te kunnen kijken”, zegt medeorganisator Robert-Jan Rueb. “De finalisten hebben stuk voor stuk een indrukwekkende ontwikkeling doorgemaakt sinds zij in december meededen aan de audities. Het is fantastisch om te zien hoeveel beter ze zijn geworden door de coaching, de optredens en de opnames in een professionele studio. We zijn dan ook blij dat alle Haagse muziekinstellingen weer zo enthousiast meewerkten.”

Aan Talent Event 2022/2023 werd meegewerkt door (in alfabetische volgorde): 3VOOR12/Den Haag, Fruit Festival, Haags Hiphop Centrum, Holland Spoor Studio’s, I Love Hiphop, Kaderock, Musicon, Paard, Podium Aan Zee, Popradar Den Haag, Popagenda Scheveningen, Popschool Den Haag, Ready 2 Play, Rockit Music Productions, Schollenpop, Vlaggetjesdag, YMCA, Young Agga (Den Haag FM) en het Zeeheldenfestival. Bijzonder is verder dat ook Max Guitar, de grootste muziekwinkel van Den Haag, prijzen beschikbaar stelt voor de winnaar.

Check: www.talentevent.nl

070online-nieuws-reportages-denhaag
gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag
lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten