Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

Patti Smith speelt samen met Soundwalk Collective op Rewire 2023

2 min read

Tweede performance ooit van ‘Perfect Vision’ op 9 april in Amare, Den Haag

Rewire, het internationale festival voor avontuurlijke muziek in Den Haag, presenteert tijdens de 12e editie in april het bijzondere concert Perfect Vision live van Soundwalk Collective & Patti Smith. Deze opwindende nieuwe show bevat visuals van filmmaker Pedro Maia, en wordt uitgevoerd samen met musici uit Mexico en Parijs, die een groot scala aan traditionele instrumenten meebrengen. De unieke show met het Amerikaanse punk-icoon ging dit najaar in première en zal slechts enkele keren worden uitgevoerd, waarvan eenmalig in Nederland op Rewire. 

Patti Smith
Legendarische kunstenaar, auteur en muzikant Patti Smith heeft wereldwijde bekendheid verworven met haar muziek, beeldende kunst, fotografie, installaties en boeken. Debuutalbum Horses (1975) is een mijlpaal van de Amerikaanse underground en haar memoires Just Kids (2010), over Smith’s relatie met kunstenaar Robert Mapplethorpe, is een toonaangevend document over de artistieke kringen waar Smith zich in begeeft.

Soundwalk Collective
Soundwalk Collective is een hedendaags geluidskunst collectief van oprichter en artiest Stephan Crasneanscki en producer Simone Merli. Ze werken samen met een wisselende groep artiesten en muzikanten aan bijzondere geluidsprojecten waarmee ze conceptuele, literaire en artistieke thema’s onderzoeken. Eerdere samenwerkingen van Soundwalk Collective waren onder andere met actrice en zangeres Charlotte Gainsbourg, fotograaf Nan Goldin, choreograaf Sasha Waltz en wijlen filmauteur Jean-Luc Godard.

Perfect Vision
Tussen 2019 en 2021 werkte Smith samen met Soundwalk Collective aan Perfect Vision, een drieluik aan albums geïnspireerd op het werk van drie iconische auteurs: Antonin Artaud, Arthur Rimbaud en René Daumal. Doorslaggevend in het werk van die dichters was de noodzaak om naar verschillende landen af te reizen om nieuwe visies en perspectieven op henzelf en hun kunst te verwerven. Elk van de albums uit deze triptiek volgen de voetsporen van de dichters en kanaliseren de omgevingen met op locatie opgenomen soundscapes.

De eerste show van Perfect Vision ging in première in Centre Pompidou, gepaard met de tentoonstelling Evidence. Op het podium worden Smith en Soundwalk Collective bijgestaan door muzikanten uit Mexico en Parijs, die een groot scala aan traditionele instrumenten meebrengen. De show bevat tevens visuals van filmmaker Pedro Maia.

Op 25 november verscheen een boxset van de Perfect Vision trilogie, inclusief het remix album The Perfect Trilogy: Reworkings, waarop artiesten als Brian Eno, Lotic, Lucrecia Dalt en Jim Jarmusch herinterpretaties van de muziek van Smith en Soundwalk Collective voor hun rekening namen.

Wil jij erbij zijn? 
Tickets zijn nog beperkt beschikbaar via de website van Rewire. Voor het concert van Soundwalk Collective & Patti Smith in Amare is naast een toegangsbewijs voor de zondag, of een passepartout voor het gehele festival, een extra Plus ticket nodig. Bestel tickets via: rewirefestival.nl/tickets

Soundwalk Collective & Patti Smith spelen op zondag 9 april 2023 de unieke show Perfect Vision in Amare, Den Haag. Meer informatie via de website van Rewire: rewirefestival.nl 

gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag
070online-nieuws-reportages-denhaag
lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten