Fijne Feestdagen met een terugblik op uitgaan in 2022

feestdagen-2022-party-mania-stappenindenhaag-070

Wij wensen zo vlak voor de kerst op de valreep van 2022 iedereen hele fijne feestdagen en een mooi 2023

Als we de balans opmaken met deze terugblik voor 2022 dan was op het gebied van uitgaan een vol jaar met mooie evenementen ofwel #denhaagstaataan. Het bleek maar weer hoe de Stappers in Den Haag alles gemist hadden. De kroegen zaten weer vol en in de clubs werd al weer snel gedanst. En natuurlijk de jaarlijkse festivals zoals Kingsworld, Fruitfestival, Sniester, The Crave en Den Haag Outdoor.

Maar afgelopen jaar waren er een aantal leuke nieuwkomers. Een groot succes was het twee dagen durende latinfestival (weekend) Pal Mundo, waar we bezoekers van over heel de wereld tegen kwamen. Omdat de optredende artiesten meestal uitsluitend in Zuid Amerika optreden. Maar ook de nieuwe organisatie ‘Nooit meer naar Huis’ die echte holle en dikke technobeats naar het strand bracht op hun NMNH strand festival. Jongens die hele dikke namen uit de technoscene durven te programmeren, waarmee ze zich meteen kunnen meten met landelijke festivals. Beide nieuwe festivals brachten met onder andere duizenden nieuwe bezoekers naar onze stad. Goed voor bussen vol bezoekers en honderden hotelovernachtingen in de regio.

Over festivals gesproken: Voor de vierde keer brengen we een lijst met festivals in Den Haag uit. Deze staat online en alle evenementen staan in de Gone Out app. Ook wordt de komende twee weken een 1000 x een gedrukte poster verspreid in de cultuursector van Den Haag, Amsterdam, Utrecht, Leiden, Delft en Rotterdam.

Ook werd er in 2022 weer volop gegeten en gedronken in de ruim 500 horecazaken in Den Haag. De ‘zittende’ horeca zat gelukkig weer snel vol. En om de Haagse Horeca te promoten zijn we intensiever berichten gaan delen in onze verhalen op Instagram en Facebook. Door de vele en fijne reacties uit de branche is dit inmiddels een succes te noemen.

Ook een terugblik op een succes van een heel andere aard, maar waar we zeker ook trots op zijn is de introductie Rock Bottom Spiced Rum in Den Haag. Een voorbeeld van wat Stappen in Den Haag kan betekenen voor de stad. Deze rum was al geïntroduceerd in o.a. Rotterdam en Brabant. Maar wij dachten dit kan ook een aanwinst zijn voor de Hofstad. Dus met een beetje heen en weer appen en wat afspraken kwam het één en ander op gang. Inmiddels wordt het geschonken bij Andermans Keuken, Bonobo, Comeonein en Indy Scheveningen. Mede hierdoor besloot Rock Bottom Rum sponsor van onze fotokaartjes te worden. Hoe één proefglaasje kan leiden tot een samenwerking.

Over samenwerking gesproken, ook zijn we deze aangegaan met 070online.nl een online nieuws zender voor groot Den Haag. Omdat we beide promotors voor de stad zijn gaan we verder uitwerken hoe we elkaar kunnen ondersteunen en versterken. Maar het is alvast een tip om eens op hun website te kijken en je op hun YouTube kanaal te abonneren.

Dat Stappen in Den Haag en Gone Out de meest complete uitgaansagenda hebben is ook Wehague.nl opgevallen. Ze gaan hier gebruik van maken op hun website in 2023. Deze stichting is onderdeel van JIP (Jongeren Informatie Punt) en helpt jongeren wegwijs te worden in Den Haag en stappenindenhaag.nl gaat hun ondersteunen.

Want jongeren zijn toch de Stappers in Den Haag van de toekomst… Dat is ook de reden dat we ieder jaar betrokken zijn bij de intocht van Sinterklaas. En natuurlijk om dit tot in de puntjes georganiseerde evenement goed in beeld te brengen.

Maar er is ook een diepte punt. We waren de eerste met een Haagse Horeca Vacature Pagina. Hierin hebben we veel tijd geïnvesteerd. Niet alleen Martin die de hele opzet en architectuur bedacht, maar ook Richard, die ineens in code moest gaan werken om de vacatures te laten verversen en plaatsen. Echter nadat er drie vacatures vervult waren via Stappen in Den Haag konden wij ook geen horecapersoneel meer vinden. Maar we hebben ons best gedaan voor de stad.

En dan hebben we aan het einde van het jaar de Royal Christmas Fair. Zo compleet met al zijn kraampjes van foute kerstruien tot papieren Kerststerren. En van Duitse curryworst tot de Engelse scones van Rolling Scones. De zangkoren en de Dickensband. Maar ook oog voor het milieu met groenere stroomvoorziening en gescheiden afvalstromen. Na jaren van onderzoek, kunnen we uit ervaring zeggen dat de Haagse Kerstmarkt inmiddels de mooiste is van Nederland. Hier zijn we natuurlijk trots op.

We sluiten dit bericht af met The Hague Highlights. We richten ons ook even tot de Gemeente Den Haag. Want licht is ook een symbool van Vrede en in de Stad van Vrede en Veiligheid is het lichtfestival toch wel erg karig met 5 lichtobjecten. We hebben regelmatig voorbeelden gegeven hoe goed het voor het imago van de stad en de economie kan zijn. Onze grote wens dat The Hague Highlights maar ooit een heel groot lichtkunstfestival mag worden waar we ook trots op kunnen zijn…

Richard Kanters en Martin Simonis
Team van Stichting Party-Mania / Stappen in Den Haag

070online-nieuws-reportages-denhaag
lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten
gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag