Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

Rewire kondigt eerste artiesten aan voor 2023

3 min read

Fever Ray, Patti Smith, Kelela, Godspeed You! Black Emperor en meer aangekondigd voor festival

Rewire kondigt de eerste artiesten en projecten aan voor haar twaalfde editie, het festival vindt van 6 tot en met 9 april plaats op verschillende locaties in de binnenstad van Den Haag. De line-up bestaat uit o.a. een unieke samenwerking tussen Soundwalk Collective en Patti Smith, concerten van de excentrieke R&B ster Kelela, pop-innovator Fever Ray, legendarische post-rockband Godspeed You! Black Emperor, en Ellen Fullman & The Living Earth Show.

Omdat Rewire 2023 samenvalt met Pasen wordt voor deze festivaleditie het programma op zondag uitgebreid tot in de nacht. Het lange weekend van vrijdag 7 tot en met zondag 9 april wordt voorafgegaan door een openingsavond op donderdag 6 april, waarvan het programma later bekend wordt gemaakt. Op de line-up van Rewire 2023 worden bekende artiesten en gerenommeerde muzikanten vergezeld door aanstormend talent en onontdekte acts – wat al deze artiesten en projecten gemeen hebben is hun nieuwsgierigheid en streven om te innoveren en te experimenteren.

Voor de editie van 2023 kondigt Rewire met trots de tweede voorstelling ooit aan van Perfect Vision, uitgevoerd door Soundwalk Collective & Patti Smith. Deze opwindende nieuwe show bevat visuals van filmmaker Pedro Maia, en wordt uitgevoerd samen met muzikanten uit Mexico en Parijs, die een groot scala aan instrumenten meebrengen.

Pop-innovator Fever Ray presenteert een nieuwe liveshow rond hun aankomende album, hun eerste live optreden in vijf jaar. De excentrieke R&B ster Kelela geeft een exclusieve show ter introductie van haar nieuwe LP, terwijl de legendarische post-rockband Godspeed You! Black Emperor terugkeert naar Rewire met een set vol nieuw en nog uit te brengen materiaal. Andere hoogtepunten van het festival zijn de Europese première van een site-specific performance van Elemental View van Ellen Fullman, uitgevoerd met The Living Earth Show, waarbij de Nieuwe Kerk in Den Haag wordt betrokken door een op maat gemaakt instrument met 136 snaren van elk 20 meter lang. Voor het eerst in Europa te bewonderen presenteert Okkyung Lee haar Yeo-Neun Quartet, dat op elegante wijze moderne klassieke compositie en vrij geïmproviseerde muziek koppelt aan de emotionele dramatiek van Koreaanse traditionele muziek en populaire ballades.

Rewire 2023 presenteert ook een unieke samenwerking tussen de experimentele turntablists Maria Chavez, Mariam Rezaei en Victoria Shen, die een nieuwe performance voor 12 draaitafels in première brengen. De baanbrekende componiste en performer Pamela Z combineert experimentele vocale technieken, opera-achtige belcanto, zelf gevonden objecten, tekst, digitale verwerking en draadloze MIDI-controllers voor een unieke voorstelling met werken van haar meest recente solo album A Secret Code. Producer, DJ en zanger LSDXOXO presenteert tijdens het festival een gloednieuwe live show gebaseerd op zijn aanstekelijke, sexy stijl van dansmuziek. Bekijk hieronder de volledige line up en ontdek meer via rewirefestival.nl 

Een beperkt aantal 3-Day festival passe partouts zijn nog tot 1 december te koop met €20 korting en geven toegang tot het festivalprogramma op 7, 8 en 9 april. Let op: voor Soundwalk Collective & Patti Smith is een extra Plus ticket nodig. Tickets voor de openingsavond op 6 april zijn op een later tijdstip verkrijgbaar. Bestel tickets via: rewirefestival.nl/tickets

De eerste artiesten en projecten voor Rewire 2023:

33 (Billy Bultheel & Alexander Iezzi)
ABADIR feat. HOGIR
Dienne
Ellen Fullman & The Living Earth Show ‘Elemental View’
Fever Ray
Godspeed You! Black Emperor
Himera (live A/V)
Joe Rainey & String Quartet
Julia Reidy
Kelela
LSDXOXO (live)
Lucy Gooch
Lucy Liyou
Maria Chavez + Mariam Rezaei + Victoria Shen
Moin
No Plexus & Emmanuel Biard (live A/V)
Nwando Ebizie ‘The Swan’
Okkyung Lee’s Yeo-Neun Quartet
Osheyack
Pamela Z ‘A Secret Code’
Patrick Belaga, Asma Maroof & Tapiwa Svosve ‘The Sport of Love’
Rachika Nayar
Rainy Miller
Sarahsson
Sélébéyone feat. Steve Lehman
Soundwalk Collective & Patti Smith ‘Perfect Vision’
Steve Gunn & David Moore
The Dwarfs Of East Agouza
Thomas Ankersmit

gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag
070online-nieuws-reportages-denhaag
lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten