De 42e Rock History Tour!

Op zaterdag 5 november vertrekt – voor de 42e keer alweer – de Rock History Tour.

Start en finish natuurlijk weer bij Café De Stamboom (hoekje Eikstraat / Thomsonlaan en tram 3 op slechts 1 minuut).

Met een luxe touringcar van – Van Heugten Tours – maken we een rondrit van zo’n 3,5 uur door Den Haag. We bezoeken plekken die belangrijk waren – en vaak nog steeds zijn – voor de Haagse popmuziek. En dus ook voor de Nederlandse popmuziek, ze noemen Den Haag niet voor niets het Liverpool van Nederland (hoewel dat natuurlijk eigenlijk andersom is…). De nadruk van de tour ligt op de sixties en het begin van de seventies.

Aan boord live-muziek van de Haagse topmuzikanten Arie Spaans en Jan den Boer . De reisleiding is zoals altijd in handen van Peter de Ronde (ex Golden Earrings) en kunstenaar Marcello. En natuurlijk hebben we ook dit keer weer een ‘special guest’.

Polle Eduard volgens wikipedia.

Polle ging in 1965 als zestienjarige bij de band Tee Set van Peter Tetteroo spelen. Vanwege een ruzie binnen de Tee Set richtte Eduard met Hans van Eijck in 1967 de groep After Tea op. Toen Van Eijck in 1969 terugkeerde naar de Tee Set nam Eduard het leiderschap van After Tea op zich.

In 1971 formeerde hij de Nederlandse rockband Drama, die twee jaar zou bestaan. In 1972 zong hij het door Peter Koelewijn geschreven nummer “Nassibal” in onder de naam Bart Jansen. In 1973 besloot Eduard om solo te gaan. Zijn toenmalige manager Martin Stoelinga had hem inmiddels voorgesteld aan Nico Haak. Eduard ging nummers voor Haak schrijven. Aanvankelijk gebruikte hij hiervoor zijn Martino’s-pseudoniem A. Lopikerwaard. Onder deze naam schreef Eduard samen met Peter Koelewijn het nummer Honkie-tonkie Pianissie. Later schreef hij ook nummers onder zijn eigen naam.

Eduard nam in 1976 bij platenmaatschappij Polydor zijn debuutalbum Net Op Tijd op. Op deze elpee stond de single De Bokser. De plaat werd geen hit, en wegens het uitblijven van succes ging Eduard in 1978 opnieuw samenwerken met Peter Koelewijn. Samen waren ze verantwoordelijke voor Nico Haaks grote hit Is Je Moeder Niet Thuis. Koelewijn produceerde in 1979 ook Eduards single Ik Wil Jou. Het nummer werd een bescheiden hit. Hierop richtte Eduard de Polle Eduard Band op.

In 1981 gingen Polydor en Polle Eduard uit elkaar. Bij platenmaatschappij Mercury nam hij de single Sophie op, die echter flopte. In 1983 kwam de elpee “Onderweg … hoezo?” uit, met hierop de single “Ik Wil Je Nooit Meer Zien”, die de Tipparade haalde. Op dit album stond ook het nummer “Ha, ha, ha, ha”, geschreven door Henny Vrienten. Hierna werkte Eduard onder andere met Hans Vermeulen, Chris Hinze en Jody Pijper. In 1987 nam hij met de Polle Eduard Band nog het album “De andere kant van de schaduw” op, dat het duet Alleen Jij met Jody Pijper bevatte.

Eduard voegde zich in 1996 bij Pur Sang, de begeleidingsband van Rob de Nijs. Daarnaast was hij bezig met het produceren van een nieuwe Nederlandstalige soloplaat.

In 2000 verscheen de single De Rivier en het album Verslaafd Aan Jou. Eduard bleef bij de band van Rob de Nijs spelen en was daarnaast een van de drijvende krachten achter het Delftse Let’s Stick Together Project.

Tijdens de Haagse Beatnach op Parkpop van 2005 was hij een van de optredende acts. Hij speelde mee in de begeleidingsband en zong zijn hit Ik Wil Jou.

In 2018 treedt Eduard samen met Rudy Bennett, Maarten Spanjer, Arno Smit, Specs Hildebrand en The New Motions op in de nostalgische muziektheatershow Rot op met die geraniums over de jaren ’50 en ’60 van de twintigste eeuw, in 2019 gevolgd door De Beatshow een soortgelijke theatershow dit keer met Rudy Bennett, Maarten Spanjer, Specs Hildebrand, Theo van Es en The Motions.

En dan is Polle nu ‘special guest’ bij de Rock History Tour en wordt hij onderweg geïnterviewd door Peter de Ronde. Natuurlijk kan je Polle onderweg gewoon aanspreken en vragen stellen.

ROCK HISTORY TOUR

zaterdag 5 november 13.30 – 17.00 uur

Start en finish Café De Stamboom

Special Guest POLLE EDUARD!

Tickets à € 55,- via info@marcellos.nl

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten