Spuiplein dit jaar weer festivalhart van De Betovering

Het Haagse Spuiplein is van zaterdag 22 t/m zaterdag 29 oktober 2022 een betoverende plek. Midden in het culturele centrum van Den Haag is het festivalhart van het kinderkunstfestival De Betovering te vinden. Zowel buiten op het plein als binnen bij Amare, Theater aan het Spui, Filmhuis Den Haag, Bibliotheek Den Haag en het Atrium staan veel activiteiten gepland. De feestelijke afsluiting is op zaterdag 29 oktober met een rollerdisco in samenwerking met Fa-bricage.

De hele week zijn er speelse installaties waar je zo aan kunt deelnemen. Leer de romantiek kennen van aardappelen bij Knol d’Amour. Benieuwd welk geluid er in jouw eten zit? Kom dan naar B-EAT – the sizzling food mix. Of plof neer bij de clowneske voorstelling van Compagnie Krak, groots in kleinheid, die iedere dag meerdere keren speelt. Het festivalhart is dagelijks open van 11.00 uur tot 17.00 uur. De meeste onderdelen zijn gratis toegankelijk.

IEDERE DAG EEN VOORSTELLING IN THEATER AAN HET SPUI
Iedere dag van de festivalweek zijn er rond 14.00 uur ’s middags voorstellingen in een van de zalen van Theater aan het Spui. De week begint met Stek van Dadodans. Daarna volgt het adembenemende spektakel Sol bémol en beleeft het absurde Systeem 2 van Les Pieds dans le Vent zijn Nederlandse première. De rest van de week staan onder andere poppentheater, muziektheater en een kinderthriller gepland. Kladderadatsch sluit de week in Theater aan het Spui af. Kaartverkoop verloopt via hnt.nl.

PROGRAMMA OVERIGE LOCATIES
Ook in de andere locaties rondom het Spuiplein is veel te beleven. Amare brengt Mr. Haegenbecks Wonderbaarlijk Universum, een voorstelling met bijzondere dieren uit de wildste uithoeken. Filmhuis Den Haag presenteert de hele week zes verschillende kinderfilms. In twee leuke workshops leer je een stopmotionvideo of schimmenspelfilm maken. Op dinsdag 25 oktober is er de hele middag een silent discoshow van Daan Draait in de Centrale Bibliotheek. In het Atrium kun je op maandag, dinsdag en vrijdag meedoen aan Project 10101010. Bekijk met Arthur van de Graaf de foto’s van wegwerpcamera’s van over de hele wereld, en maak daarna samen een digitale krant.

OVER DE BETOVERING
Kinderen tot en met 12 jaar kunnen tijdens de herfstvakantie proeven van allerlei smaken kunst en theater. Festival de Betovering biedt in de herfstvakantie op 55 verschillende locaties in Den Haag een prikkelend programma waarbij je oren, ogen, handen en zelfs een mond tekort komt. Dit jaar is het thema ‘Proef de Betovering’. Naast internationale voorstellingen, bijzondere theaterpremières en ludiek straattheater staan veel activiteiten in het teken van samen eten en drinken. Het volledige programma is te vinden op debetovering.nl. Kaartverkoop is gestart.

BETOVERINGTV
De digitale omgeving De Betovering op Youtube. Korte video’s om ook thuis in de sferen en smaken van De Betovering te blijven.

IEDEREEN WELKOM
Bij De Betovering is iedereen welkom. Dus ook kinderen voor wie bewegen, stilzitten, horen, zien of prikkels verwerken minder vanzelfsprekend is. Het belangrijkste is dat we met alle kinderen samen kunnen genieten van kunst.

PRAKTISCHE INFO

Voor: iedereen van 2 t/m 12 jaar
Waar: in 55 culturele instellingen in en rond Den Haag
Wanneer: vrijdag 21 t/m zaterdag 29 oktober 2022 (herfstvakantie)
Programma/reserveren:  www.debetovering.nl
Kosten: de meeste voorstellingen en workshops kosten €7,50

Festival De Betovering vind je natuurlijk ook terug in onze agenda en uitgaans app voor Den haag Goneout

070online-nieuws-reportages-denhaag
gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag
lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten