Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

Booster voor jong Haags muziektalent

2 min read

Popscene slaat handen inéén om nieuwe artiesten op weg te helpen

De Haagse muziekinstellingen op het gebied van coaching en begeleiding én de Haagse festivals slaan de komende maanden de handen inéén om nieuw Haags muziektalent op weg te helpen. Met een serie gratis workshops en masterclasses onder de naam ‘Talent Event’ wordt het nieuwe talent klaargestoomd voor optredens en muziekopnamen om zichzelf nog beter op de kaart te kunnen zetten.

Aan Talent Event is ook een muziekwedstrijd gekoppeld voor bands, rappers, dj’s en singer/songwriters. De winnaar speelt volgend jaar op de Haagse zomerfestivals en ontvangt een indrukwekkend prijzenpakket met 1.250 euro, media-aandacht, een fotoshoot, extra coaching, gratis oefenruimte en studiotijd om een demo of EP op te nemen. Muzikanten die mee willen doen kunnen zich tot 1 november aanmelden door een mail te sturen naar info@talentevent.nl.

Initiatiefnemer van Talent Event is de R.G. Ruijs Stichting. Deze organisatie is vooral bekend van het Bevrijdingsfestival Den Haag, maar organiseert ook al tientallen jaren verschillende talentontwikkelingsprojecten op het gebied van muziek, poëzie en film. “Door de coronapandemie kwam het begeleiden van nieuwe muziektalenten lange tijd stil te liggen”, zegt medeorganisator Gerard van den IJssel. “Toen begin dit jaar duidelijk werd dat alle beperkingen werden opgeheven hebben de muziekinstellingen in Den Haag weer snel de koppen bij elkaar gestoken om opnieuw een editie van Talent Event te organiseren. De laatste keer was immers alweer drie jaar geleden. Sindsdien zijn er heel veel nieuwe jongeren muziek gaan maken. Het wordt tijd om hen goed in de spotlights te zetten. We zijn blij dat alle Haagse muziekinstellingen weer zo enthousiast meewerken.”

Aan Talent Event 2022/2023 wordt meegewerkt door (in alfabetische volgorde): 3VOOR12/Den Haag, Fruit Festival, Haags Hiphop Centrum, Holland Spoor Studio’s, I Love Hiphop, Kaderock, Musicon, Paard, Parkpop, Popradar Den Haag, Popagenda Scheveningen, Popschool Den Haag, Ready 2 Play, Rockit Music Productions, Schollenpop, Vlaggetjesdag, YMCA/Podium Aan Zee, Young Agga (Den Haag FM) en het Zeeheldenfestival. Bijzonder is verder dat ook Max Guitar, de grootste muziekwinkel van Den Haag, meewerkt en prijzen beschikbaar stelt voor de winnaar.

AANMELDEN TOT 1 NOVEMBER

Muzikanten die niet ouder zijn dan 21 jaar en wonen in Den Haag of de randgemeenten kunnen zich tot 1 november aanmelden voor Talent Event door een mail te sturen naar info@talentevent.nl. Deelname is gratis. In december kunnen de muzikanten meedoen aan audities waarna ze een gratis op maat gesneden coachingtraject krijgen aangeboden. De muziekwedstrijd is in februari volgend jaar. De vijf finalisten (waaronder 1 wildcard) duiken in de Voorjaarsvakantie de Holland Spoor Studio’s in om elk een eigen song op te nemen. De finale is op zondag 26 maart 2023 in de grote zaal van het Paard.

Check: www.talentevent.nl

070online-nieuws-reportages-denhaag