Den Haag staat vol energie in de culturele startblokken

EMBASSY FESTIVAL & UIT FESTIVAL DEN HAAG

Een cultuurweekend vol vrolijke en verdiepende verrassingen!
Vrijdag 2 t/m 4 zondag 4 september: Cultuurweekend Den Haag
gratis

De opening van het cultuurseizoen met UIT Festival Den Haag telt dit jaar meer dan dertig locaties door de hele stad met Open Huis, UIT in de Wijk en de Cultuurmarkt op het Lange Voorhout. Na twee jaar een ingetogen en onzeker beleid vanwege corona staan de instellingen te popelen om hun nieuwe programmering te showen. De positiviteit knalt ervan af. Én ook de programmering van het Embassy Festival op zaterdag 3 september zit vol verrassingen van hoog niveau en is een vrolijk samenkomen met een smeltkroes van eten en drinken, muziek en performances van meer dan 50 landen. Den Haag toont hiermee echt de stad van Vrede en Recht te zijn!

UIT Festival Den Haag:
Drie dagen vol culturele verrassingen op meer dan dertig locaties door heel Den Haag met Open Huis, UIT in de Wijk en de Cultuurmarkt op het Lange Voorhout.
De Cultuurmarkt: met drie buitenpodia, (straat)theater, liveoptredens, marktkraampjes en veel unieke previews biedt het Lange Voorhout op zondag 4 september een levendige etalage van het komende Haagse cultuurseizoen. Previews met o.a. muziek van Rob Bolland & Friends, Sinfonia Rotterdam, Nona, Prins S. en de Geit, cabaret van Danielle Schell en Thjum Arts, dans van Amos Ben Tals OFFprojects en Creating Art Productions. Op de Cultuurmarkt is een levendige presentatie van 60 culturele instellingen.
Open Huis: kom spieken bij o.a. theaters, muziekpodia, musea en een openluchtbios. Van vrijdag 2 tot en met zondag 4 september openen bijna alle cultuuraanbieders van Den Haag hun deuren om te laten zien wat ze in huis hebben.
UIT in de Wijk: Doe een workshop, ervaar theater en ontdek nieuwe muziek. In elk stadsdeel kan je met het hele gezin bij een Cultuuranker zien, horen en beleven wat het aanbod is voor komend seizoen. UIT inde Wijk vormt de kick-off van het UIT Festival op vrijdag 2 september.

CHECK uitfestivaldenhaag.nl voor het uitgebreide programma.
Geniet van de mooiste previews en parels van het nieuwe cultuurseizoen.

Embassy Festival:
Op zaterdag 3 september verandert het Lange Voorhout om 12.00 uur in een vrolijke smeltkroes van de mooiste en leukste eigenschappen van meer dan 50 landen en drie themapodia met internationale optredens. Zo presenteert de River Stage een breed scala aan klassieke, traditionele en nieuwe muziek en leun je hier achterover en geniet je van Lambert en The Breath.Het programma van de Mountain Stage laat je dansen met o.a. Sindicato Sonico en Zuco 103. Rond de Creative Arena krijgen bezoekers de kans om mee te doen met dans, muziek en theater van over de hele wereld

Leren door te proeven
Naast de culturele ontdekkingen, ook culinaire hoogstandjes! Bijna alle landen serveren met grote trots hun vers bereidde ‘signature dishes’ aan alle avontuurlijke fijnproevers en gewoon nieuwsgierige lekkerbekken. Vaak voor een kleine prijs, maar soms ook gratis, daarnaast kan je bij de stands ook souvenirs en lokale producten kopen. Dans verder bij de wereldmuziek en dansvoorstellingen op de podia. Het hele gezin is welkom!

Deelnemende landen Embassy Festival
In 2019 verwelkomde het festival 60.000 bezoekers van alle leeftijden. De deelnemende landen toveren het Lange Voorhout om tot een zee van cultuur. Reis deze editie in één dag door landen als Algerije, Angola, Armenië, Azerbeidzjan, Bangladesh, Bolivia, Bosnië & Herzegovina, Brazilië, Kroatië, Curaçao, Cyprus, Tsjechië, Dominicaanse Republiek, Ecuador, Estland, Georgië, Ghana, Guatemala, Haïti, Hongarije , India, Indonesië, Irak, Israël, Kazachstan, Kenia, Kosovo, Laos, Letland, Litouwen, Maleisië, Mexico, Marokko, Nepal, Nigeria, Oman, Pakistan, Palestina, Filippijnen, Polen, Qatar, Rep. Korea, Rwanda, Servië , Slovenië, Zuid-Afrika, Sri Lanka, Taiwan, Thailand, Tunesië, Oekraïne, Vietnam en Jemen.

CHECK embassyfestival.com voor het uitgebreide programma.
Geniet van een culturele wereldreis in het hart van Den Haag.

gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag
lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten
070online-nieuws-reportages-denhaag