Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

Rewire x Korzo #20

2 min read

De concertreeks Rewire x Korzo, een in 2016 gelanceerde samenwerking tussen Rewire festival en Korzo, beleeft op vrijdag 25 november haar 20e editie. Voor deze speciale gelegenheid zullen twee gevierde artiesten het podium betreden: de in de New York woonachtige Pakistaanse vocalist en componist Arooj Aftab en de in Berlijn gevestigde Colombiaanse artiest Lucrecia Dalt.

Arooj Aftab’s gelaagde muziek zweeft tussen klassiek minimalisme en new age, elektronische trance en jazzstructuren. Op haar laatste album Vulture Prince, eerder dit jaar bekroond met een Grammy voor Beste Nieuwe Artiest, herinterpreteert ze met betoverende stem eeuwenoude Soefi-poëzie, en vervoert daarmee de luisteraar naar verloren tijden. Lucrecia Dalt presenteert een nieuwe duoshow rond haar album ¡Ay!, dat in oktober verschijnt via RVNG Intl. Op deze plaat kruisen traditionele instrumenten met avontuurlijke, elektronische prikkels en resulteren in buitengewone sci-fi meditaties.

Tickets voor deze bijzondere avond zijn vanaf nu te koop via Rewire’s website

Over Arooj Aftab:
De in New York City wonende, uit Pakistan afkomstige, Arooj Aftab won recentelijk een Grammy voor Vulture Prince, een gelaagd album dat zweeft tussen klassiek minimalisme, new age, Soefi-poëzie en ontroerende jazz. Ook oud-president Barack Obama is fan, en de plaat werd geroemd door onder andere The Guardian, Pitchfork, TIME.

Over Lucrecia Dalt:
Het is onmogelijk om Lucrecia Dalt’s muzikale pad in één zin samen te vatten. De creatieve duizendpoot Dalt wisselt als muzikant, geluidskunstenaar, performer en componist voortdurend van petje, en begeeft zich daarmee in diverse muzikale spectrums. Haar alsmaar groeiende universum van geluid kenmerkt zich door atmosferische composities waarin de warme tonen van haar stem en speelse modulatie centraal staan.

Na het succes van haar eerdere werk Anticlines (2018) en No era sólida (2020) keert Dalt in oktober 2022 terug met haar achtste solo album, ¡Ay!, op het steengoede New Yorkse label RVNG Intl. Dit nieuwe werk opent een nieuw hoofdstuk voor Dalt waarin haar welbekende experimentele geluid samensmelt met geliefde invloeden uit haar vroege jeugd toen ze als kind opgroeide in Colombia, waar tropische muziek een centrale rol speelde in het alledaagse leven.

Vrijdag 25 november, 2022
Rewire x Korzo #20: Arooj Aftab en Lucrecia Dalt
Korzo theater, Prinsestraat 42, Den Haag

Deuren open vanaf 19:30, het eerste concert begint om 20:00
Meer informatie en tickets via https://www.rewirefestival.nl/event/rewire-korzo-20-arooj-aftab-lucrecia-dalt.

070online-nieuws-reportages-denhaag
gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag
lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten