Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

Zuiderparktheater is deze zomer dé achtertuin voor Escamp

2 min read

Met de kunstinstallatie A Mile in My Shoes, een bijpassende Stadssessie van het Residentie Orkest met Haags Hiphop Centrum én het Repair Café opent Zuiderparktheater op zaterdag 25 juni het seizoen als dé achtertuin van Escamp. Als openluchttheater in het stadspark van Den Haag zetten we het hek ook voor onze omliggende buren wijd open. Dat betekent dat er veel gratis of tegen een heel kleine vergoeding te zien en beleven is.

“Het Zuiderparktheater is natuurlijk bekend als concertpodium. Samen met Greenhouse Talent brengen we (inter)nationale artiesten naar het Zuiderpark. Naast een podium is het een eiland waar we met Vakantiepark een verrassend programma neerzetten voor iedereen die in de zomer niet op vakantie gaat of kan. We willen de achtertuin zijn voor de omliggende wijk. Juist in een tijd waarin er veel speelt bij veel gezinnen zijn wij een plek voor ontspanning, ontmoeting en een positief verzetje,’’ aldus Annemarie de Bruijn, programmamaker Zuiderparktheater.

Feestelijke dag vanaf 11.00 uur
Ook dit jaar is het Repair Café Den Haag weer te gast in Zuiderparktheater. Vrijwilligers repareren kosteloos apparaten en kleding zodat deze nog een ronde meekunnen. Niet alleen duurzaam, maar ook fijn voor ieders portemonnee. Reparaties moeten vooraf aangemeld worden. De link is te vinden op onze website. Om 12.00 uur kun je luisteren naar de rappers Martijn en D.Chesron die bij de verhalen uit de schoenendoos bijpassende raps hebben gemaakt. Het koperkwintet van het Residentie Orkest zorgt voor de muzikale begeleiding.  Om het feest compleet te maken zijn er lekkere hapjes! Na deze feestelijke opening kan je tot 16.00 uur de winkel bezoeken. Voor mensen met een Ooievaarspas is er gratis koffie, thee en limonade. De hele zomer is dat er voor de kaarthouders van de Ooievaarspas.

In andermans schoenen
Winternachten is erin geslaagd A Mile in My Shoes, een interactief kunstproject van de Britse kunstenaar Clare Patey, naar Den Haag te halen. Hierbij staan bezoekers letterlijk in de schoenen van een ander en horen iemands verhaal tijdens een korte wandeling. Voor Winternachten werden Haagse verhalen toegevoegd aan de ‘schoenendoos’. Vanaf woensdag 22 juni t/m zondag 17 juni is de schoenendoos in het theater.

Zomerprogramma
De hele zomer zijn er gratis activiteiten waarmee Zuiderparktheater actief samenwerkt met allerlei Haagse organisaties voor programma of het bereiken van de bewoners van Escamp. Dit zijn de Ooievaarspas, Vakantiepas, De Participatie Keuken, WijkZ, Bibliotheek Den Haag, Theater Dakota, Superkracht en Ready2Play. Het programma is te vinden via www.zuiderparktheater.nl/achtertuin

070online-nieuws-reportages-denhaag
gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag
lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten