Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

Crossing Border festival maakt eerste namen bekend

2 min read

Het Haagse literatuur- en muziekfestival viert zijn 30 jarig bestaan

Literatuur- en muziekfestival Crossing Border komt ook dit jaar met een mooie affiche. Het festivalprogramma bestaat uit een opwindende mix van gevestigde internationale schrijvers en opkomend literair talent, afgewisseld met muzikale acts.

Het grensverleggende en spraakmakende Nederlandse literatuur- en muziekfestival Crossing Border wordt dit jaar van 2 tot en met 5 november gehouden. Het is meteen de jubileumeditie, omdat het festival 30 jaar geleden voor het eerst gehouden werd.

Openingsavond met PJ Harvey
Op 2 november is de spectaculaire openingsavond met PJ Harvey. Zij is al bekend als een van de meest getalenteerde songwriters van haar generatie, op deze avond maken we kennis met haar literaire kant. Een uniek evenement, waarbij ze poëzie voordraagt uit haar nieuwe boek Orlam, het resultaat van zes jaar intens schrijven.
Naast haar voordracht wordt ze geïnterviewd door de Britse auteur Max Porter, schrijver van onder andere Verdriet is een ding met veren.

Eerste namen avondprogramma 4 en 5 november
Bevestigd hebben inmiddels de Duits-Georgische Nino Haratischwili die haar nieuwe boek presenteert, Mohamed Mbougar Sarr, de Senegalese winnaar van de Prix de Goncourt en de eerste Afrikaan die deze eer ten deel valt, de Duitse schrijver Benedict Wells, de Zuid Afrikaanse Man Booker prijswinnaar Damon Galgut, de Duits-Amerikaanse illustrator Nora Krug, schrijver en journalist Karina Sainz Borgo uit Venezuela, Mariana Enriquez uit Argentinië, de Amerikaanse debutant Bryan Washington en uit eigen land Kees van Kooten, Mustafa Stitou en Thomas Heerma van Voss. Uitgeverij White Rabbit lanceert een hallucinant programma met memoirs van onder andere Mogwai frontman Stuart Braithwaite, folk icoon Vashti Bunyan, Bez (Happy Mondays), Lias Saoudi (Fat White Family) en Adelle Stripe, DBC Pierre en David Keenan.

Op het muzikale front komt een aantal bijzondere acts, zoals muzikant en kunstenaar Lonnie Holley, Pitou met een nieuw album, The Delines inclusief Willy Vlautin met hun beste album tot nu, US Youth Poet Laureate Kara Jackson met haar debuutalbum, Robocobra Quartet met hun mix van spoken word en jazzimprovisatie, rijzende NL ster Robin Kester en Kelcey Ayer die met zijn band Local Natives het festival al een keer op zijn kop zette.

Data van Crossing Border 2022
Crossing Border Den Haag 2-5 november

https://www.crossingborder.nl 

Alle feesten, concerten en festival op je telefoon, download dan onze uitgaans app GoneOut of bezoek onze agenda

gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag
lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten
070online-nieuws-reportages-denhaag