Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

Dit weekend 27, 28, 29 mei Sniester Festival 2022: wat is er te doen dit jaar?

3 min read

Nu ook Junior programma bekend van Haags weekend ramvol energieke bands, chaos & kattenkwaad

Al bijna 10 jaar vaste prik: laatste weekend van mei = Sniester in de binnenstad
Het festival vindt 27, 28 & 29 mei plaats op diverse podia op en rond de Grote Markt Den Haag, waaronder poppodium Paard, De Zwarte Ruiter, Koorenhuis, Rootz en The Grey Space. De line-up is opvallend internationaal, Superkracht komt met nieuw talent, Popradar organiseert optredens in de stad en inmiddels is ook het programma voor Sniester Junior bekend: de gratis festivaldag vol kattekwaad op zondag, speciaal voor kinderen. Tijd voor een blik op het blokkenschema.

Sniester Junior: meer chaos dan ooit
Op zondag 29 mei zoekt Sniester opnieuw de grenzen van het toelaatbare op met een dag vol kattenkwaad. Sniester overtreft de stoutste verwachtingen van de meest ondeugende kinderen van 4 tot 12 jaar met een arsenaal aan activiteiten waarvan bij de meeste huishoudens de haren recht overeind gaan staan. Je leert K-1 boksen in Sniester’s Fight Club, scoort je eerste tattoo of piercing (net echt), leert stagediven van een pro, shaket je eigen cocktails en gaat los in de Blèr karaokebar of de takkeherrieparade. Ook mogen kinderen ARBO-onverantwoorde dingen doen zoals een echte motor uit elkaar halen en op backstagetour door keukens en bierkelders. De Zandberg waar de kleinste Sniesteraars lekker kunnen scheppen is dit jaar uitgebreid met een waterbad en de activiteit ‘kroketje worden’. Wie daar het fijne van wil weten is zondag van harte welkom op de Grote Markt.

Line-up: hoge energie, serieuze kwaliteit, veel van ver
Maar eerst is de volwassen muziekliefhebber aan de beurt met meer dan 70 energieke acts. Wie het overvolle blokkenschema bekijkt (er spelen steeds zo’n 5 bands tegelijk op verschillende podia) ziet veel internationale namen, vooral uit het VK (The Toy Dolls, Sports Team, Goat Girl, Mark Foggo) en België (Whispering Sons, Stake).  Maar ook uit Australië (Pist Idiots, Insanity Alert), Spanje (Crisix), Zuid-Afrika (The Tazers), Duitsland (The Picturebooks) en Japan (Guitar Wolf) prijken enkele beruchte live acts op het affiche. Uiteraard is Den Haag en omstreken ook goed vertegenwoordigd met bekende namen als Rats on Rafts, Wodan Boys en Tousch. Op zaterdagmiddag zijn in samenwerking met Popradar gratis shows van nieuwe lokale artiesten te ontdekken op onverwachte locaties in de stad. Maar ook voor wie wat rustiger aan doet is Sniester aantrekkelijk. Met gezellige (gratis) optredens op het buitenpodium blijft Sniester trouw aan de vele bezoekers die op het terras van de sfeer, een biertje en de zomerse zonnestralen komen genieten.

Extra talent bij de crew met Superkracht
Sniester werkt samen met Superkracht: een organisatie die jongvolwassenen met een verstandelijke beperking in staat stelt hun talenten te ontdekken en benutten in de culturele sector. Er wordt geluisterd naar hun behoeften en zij werken op gelijkwaardig niveau mee.  Op Sniester kom je Superkrachten tegen achter de bar, als gastheer/vrouw bij de infostand, als roadie achter de schermen en bij Sniester Junior helpen zij de kinderchaos in goede banen te leiden. Door de talenten van teamleden zichtbaar te maken in plaats van hun beperking, doorbreekt Superkracht vooroordelen en wordt de positieve beeldvorming over mensen met een beperking versterkt.

OVER SNIESTER

Stadsfestival Sniester begon in 2013 als droomproject van een paar bevriende Haagse programmeurs met het doel om alleen acts met een onversneden rauwe energie die elke bezoeker hard in het gezicht/hart/de onderbuik raakt. Vandaag is Sniester uitgegroeid tot hét Haagse muziekfestival voor alles wat rockt, schuurt en rammelt.

SNIESTER ONLINE
WWW.SNIESTER.NL
FACEBOOK
INSTAGRAM

TICKETS
Sniester Festival (27 – 28 mei 2022) Weekendticket €40 verkrijgbaar op www.sniester.nl
Sniester Junior (29 mei 2022) GRATIS toegang

Alle feesten, concerten en festival op je telefoon, download dan onze uitgaans app GoneOut of bezoek onze agenda

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten
070online-nieuws-reportages-denhaag
gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag