Sniester Festival 27 en 28 Mei 2022

DEN HAAG – Na een uitverkochte editie in oktober heeft wie houdt van alles dat rockt, schuurt en rammelt opnieuw iets om naar uit te kijken. Sniester Festival pakt het laatste weekend van mei groots uit met meer dan 70 energieke acts. Opvallend zijn de vele Britse en Belgische namen, maar ook van dichterbij prijken de meest beruchte live acts van het moment op het affiche. Het festival vindt plaats op diverse podia op en rond de Grote Markt Den Haag, waaronder poppodium Paard en de ticketverkoop is in volle gang. Ook Sniester Junior is terug: de gratis festivaldag vol kattekwaad op zondag, speciaal voor kinderen.

Zweetparade
Wie de lange lijst namen nader bestudeert valt direct op: elk van de acts gaat tot het naadje op het podium. Programmeur Marco Bijsterbosch over de heftigste line up tot nu toe: “We zijn er vol voor gegaan dit jaar. De Britse acts die eerder niet konden komen wegens inreisrestricties komen alsnog hun belofte inlossen, en we hebben die lijst aangevuld met muzikanten die zich bij elke show het snot voor de ogen spelen. Ze gaan er een complete bende van maken.” Maar ook voor wie wat rustiger aan doet is Sniester nog altijd aantrekkelijk. Met gezellige optredens op het buitenpodium blijft Sniester trouw aan de vele bezoekers die op het terras van de sfeer, een biertje en de eerste zomerzonnestralen komen genieten.

Pop-up bands in de binnenstad
Ook dit jaar is er weer alle ruimte voor Haagse muziek: in samenwerking met Popradar Den Haag zijn op zaterdag 28 mei bandjes uit Den Haag te horen op onverwachte plekken in de binnenstad. Deze pop-up optredens zijn gratis toegankelijk en je komt ze tegen bij Tattoo Garden, Skatestore, 3345, Grey Space, Key Music en het loading dock van Theater aan het Spui.

Cocktails, piercings & pizza op Sniester Junior
Zondag 29 mei staat in het teken van Sniester Junior. De gratis festivaldag voor kinderen waarop mensen van 4 tot 12 jaar alles mogen doen wat normaal niet mag. De Grote Markt wordt omgetoverd tot een kattenkwaad-pretpark waar ze zich mogen uitleven op graffiti, professionele muziekinstrumenten, zelf pizza’s bakken, cocktails shaken, de tattoo- en piercingbar en meer – terwijl hun ouders rustig kunnen uitbrakken op het terras. Junior is gratis toegankelijk; info over aanmelden voor de activiteiten volgt in het Sniester Junior

Facebookevent.
– Junior is gratis toegankelijk – 

TICKETS
Sniester Festival vrijdag 27 en zaterdag 28 mei 2022
Festivalticket voor beide dagen: € 40,-. Ticket Link

gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag
lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten
070online-nieuws-reportages-denhaag