Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

Sniester Festival 27 en 28 Mei 2022

2 min read

DEN HAAG – Door het oog van de naald ging het Sniester Festival vorig jaar. De uitverkochte editie viel precies in het kleine tijdraam in oktober dat meerdaagse festivals toestond. Euforie ten top – maar een aantal grote acts kon er wegens inreisbeperkingen niet bij zijn. Dit jaar komen de Britse punkers van het eerste uur The Toy Dolls, legendarische skamuzikant Mark Foggo en rijzende sterren Grandmas House, Heavy Lungs en LIFE alsnog hun belofte inlossen in Den Haag. De ticketverkoop is gestart: liefhebbers van het stevigere gitaarwerk kunnen 27 & 28 mei de afgelopen jaren inhalen. Zo’n 70 internationale acts geven energieke shows op diverse podia op en rond de Grote Markt, Den Haag. Ook Sniester Junior is terug: de gratis festivaldag vol kattekwaad op zondag, speciaal voor kinderen.

Alternatieve persconferentie
Traditiegetrouw is Sniester één van de eerste zonovergoten stadsfestivals waar jong en oud van nieuwe muziek, een biertje op de Grote Markt en de gezelligheid komen genieten. Omdat de festivalscene door coronabeperkingen 2 jaar nagenoeg stilgelegen heeft, viert Sniester de nieuwe lente in stijl: met een persconferentie. Op de online kanalen van het festival zien we hoe er geen nieuwe versoepelingen, maar namen aangekondigd worden. Voor slechthorenden doet de Sniesterkater zijn stinkende best om de vaak cryptische bandnamen uit te beelden. Zoals je van Sniester verwacht garanderen ze hoge energie, harde gitaren, omarmen van het onverwachte en volop actie op het podium.

Pop-up bands in de binnenstad
Naast de reguliere programmering, met acts uit binnen- en buitenland is er in samenwerking met Popradar Den Haag ook  weer alle ruimte voor Haagse muziek. Op verschillende plekken in de binnenstad is op zaterdag 28 mei nieuw talent uit Den Haag te horen. Deze pop-up optredens op onverwachte plekken zoals koffiebars en winkels zijn gratis toegankelijk.

Sniester Junior
Ook goed nieuws voor kinderen en hun ouders: zondag 29 mei is Sniester Junior weer van de partij. De gratis festivaldag voor kinderen waarop mensen van 4 tot 12 jaar alles mogen doen wat normaal niet mag. Op en rond de Grote Markt kunnen zij zich uitleven op graffiti, muziekinstrumenten, pizza bakken, cocktails shaken, de tattoo- en piercingbar en meer – terwijl hun ouders rustig kunnen uitbrakken op het terras. Junior is gratis toegankelijk; info over aanmelden voor de activiteiten volgt in het Sniester Junior Facebookevent.
– Junior is gratis toegankelijk – 

TICKETS
Sniester Festival vrijdag 27 en zaterdag 28 mei 2022
Festivalticket voor beide dagen: € 40,-.

Tickets

gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag
lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten