Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

De Surinaamse onafhankelijkheid (Srefidensi Dei) wordt gevierd met muziek

2 min read

SREFIDENSI DEI

Op Srefidensi dei wordt de Surinaamse onafhankelijkheid van 25 november 1975 gevierd. Op deze feestdag trekken mensen traditionele kleding aan, gaan de straat op en feliciteren elkaar met de onafhankelijkheid. In Musicon wordt de Surinaamse cultuur gevierd met een combinatie van traditioneel Surinaams eten en een eerbetoon aan de legendarische Surinaamse artiest Ewald Krolis!

EWALD KROLIS TRIBUTE BAND

Ewald Krolis werd geboren in Paramaribo, Suriname op 16 mei 1947. Al vroeg werd hij gegrepen door de muziek van Suriname en richtte eind jaren 60 de groep The Rhythm Makers op. Naast Kaseko speelde de groep Calypso, Soul en Reggae. Ze traden veel op en werden vrij populair in Suriname en Ewald Krolis groeide uit tot een populaire Surinaamse zanger in Suriname en later ook in Nederland met als thuisbasis Rotterdam.

De Ewald Krolis tribute band is een eerbetoon aan deze Surinaamse volksheld. De band bestaat o.a. uit Robbie Krolis, de broer van Ewald, bekend als ex-drummer en bandleider van Caribean Combo. Maar ook bekende namen als Renato Grootfaam (Master Blaster) en Earl Ristie (La Caz) hebben de muzikale krachten voor dit tribuut aan Ewald Krolis gebundeld.

SAMMY’S DELICIOUS SOUL FOOD

Tijdens het evenement kan je genieten van heerlijke en authentieke Surinaamse gerechten, bereid door Sammy’s Delicious Soul Food. Samantha Baumgard, onder meer bekend van het programma Een huis vol en de doneeractie Armoede de Wijk Uit , combineert de verschillende invloeden uit de Javaanse, Chinese, Indiase en Hollandse keukens in unieke gerechten: fusion cooking op zijn best!

“Het land Suriname waar alle religies en culturen samenkomen viert op deze dag feest, een feest van vreugde, een feest van vrijheid!” – Samantha Baumgard

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten
gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag