Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

Een weekend vol virtuoos gitaarspel

2 min read

In het weekend van 5, 6 en 7 november zie je op het podium van Musicon drie virtuoze topgitaristen uit de jazzrock en de bluesrock.

Op vrijdag 5 november verzorgt Niki Buzz met de Midnite Gypsies een eerbetoon aan Jimi Hendrix en dan specifiek de periode met de Band Of Gypsies. Niki Buzz trad op met de Ike & Tina Turner review en legendarische bands zoals Exile, Parliament, Funkadelic en The Guess Who. Niki was daarnaast betrokken bij producties van o.a. Whitney Houston, Chaka Kahn en andere grote artiesten. In Nederland heeft Niki eerder opgetreden met Curtis Knight. Vrijdag staat hij op de bühne met Winston Scholsberg op drums en Gerold Olieberg op bas.

Op zaterdag 6 november staat Jerome Hol met jazzcollectief Boost! op de planken. De laatste jaren heeft Jerôme Hol zich in sneltreinvaart ontwikkeld tot één van de meest eigenzinnige gitaristen van zijn generatie. Jerôme is de vaste gitarist in de Hans Dulfer band en deelde ook het podium met o.a. Billy Cobham, Dr. Lonnie Smith, Michiel Borstlap, Dick de Graaf’s Cry Baby, en Teus Nobel’s Liquid Music en Legacy Quintet. Hij staat bekend om stevig gitaarvuurwerk waarin hij een heavy metal sound weet te combineren met de warmte van de blues en de harmonische subtiliteit van jazz. Jerome speelt zaterdag met Erik Kooger op slagwerk en Rob Mostert op Hammond.

Op zondag 7 november speelt de Leif de Leeuw band een langverwachte show. Gitarist Leif de Leeuw sleepte verschillende prijzen binnen waaronder twee keer de “Sena Young Talent Guitar Award” en vier keer op rij “Beste Blues/Rock-Gitarist Benelux” door de lezers van magazine “De Gitarist”. Hetzelfde succes geldt voor de band. In 2014 wonnen zij de “Dutch Blues Challenge” en in 2015 werden ze uitgeroepen tot “Best band 2015” door de European Blues Awards. In hun shows met uitgebreide jams komen genres zoals funk, soul, roots, fusion, country en rock terug. Kenmerkend is dat ieder optreden uniek is, er is volop ruimte voor improvisatie. Een groot deel van de muziek ontstaat op het podium en is ook voor de muzikanten zelf elke keer weer een verrassing.

https://www.musicon.nl

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten