Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

De Haagse Popweek 2021 is van start!

3 min read

Het carillon van de Grote Kerk opende vandaag de Haagse Popweek met Haagse popliedjes. Zo bracht Gijsbert Kok, de beiaardier van de gemeente, nummers van Silver Lake, The Klittens, IMBOS en Goldband ten gehore.

De Haagse Popweek duurt van zaterdag 16 tot en met zondag 24 oktober. Negen dagen lang zijn er gevarieerde events te beleven door heel Den Haag. Ook worden er workshops en masterclasses georganiseerd in Popradar en het Paard. Bekijk het programma overzicht voor alle ins en outs!

Nieuw dit jaar zijn de Haagse Popmarkt, de podcastreeks Haagse Popcast in samenwerking met GUAP én de artikelenreeks Beat to Beats in samenwerking met 3VOOR12 Den Haag die tijdens de Popweek zullen verschijnen. Ook organiseert de Samenscholing de Haagse Punkweek op 21 oktober met o.a. Hang Youth en Bleedroot. Het programma van de Popweek barst vanaf morgen los tijdens de Haagse Popdag in het Paard. Een dag geheel in het teken van Haagse muziek. Ook zijn er de hele week diverse uitreikingen van de Haagse Popprijzen.

Morgen tijdens Club 3voor12 worden dé Haagse Popprijs en de Popradar Music Support uitgereikt. De andere prijzen worden maandag, woensdag en vrijdagochtend bij Den Haag FM bekend gemaakt.

Kijk voor meer informatie op www.haagsepopweek.nl.

Haagse Popdag

Dit jaar wordt zaterdag 16 oktober omgedoopt tot dé Haagse Popdag! In het Paard ontdek je verschillende kunstenaars en de nieuwste vinyl van (lokale) labels tijdens de Popmarkt in de foyer. Ook zijn er panels over relevante topics uit de muziekindustrie en kun je aan de Draaitafels in gesprek gaan met boekers, managers & labels in het Paardcafë.

Draaitafels
Tijdens de Draaitafels kun je in gesprek over je muziek met:

Janna Albada – LAB Music
Dennis van Leeuwen – Day Four management & Bloomer Records
Conchitta Bottse – Programmeur Paard & Adviseur Fonds Podiumkunsten
Lisa de Jongh – Patronaat 
Luca Sarsanszky – A&R Warner Chapell
Job Smit – Mattan Records
Shalita Dietrich – Muzikant (Lewsberg & Venus Tropicaux) & Soft Office

Reserveer hier je plek.

Panels
Over de Grens 13:00
In Nederland spelen is natuurlijk leuk, maar het buitenland zit ook vol met potentiële luisteraars. Hoe bereik je mensen over de grens en hoe zet je een tour in het buitenland op? Zijn er zaken die je niet over het hoofd mag zien en hoe ga je om met een fanbase in een ander land? Tijdens het panel “Over de Grens” gaan we hierover in gesprek met mensen uit de muziekindustrie.

Release Strategie 15:00
Het zit erop. Je hebt maandenlang gezwoegd om je zolderkamer-demo te transformeren in een bombastische studio productie, die de wereld op haar grondvesten zal doen schudden. Maar als je release een week online staat krijg je het gevoel dat weinig mensen je muziek ontdekken en dat de plays uitblijven. Hoe pak je het uitbrengen van nieuwe tracks aan? Hoe betrek je jouw publiek bij het proces en wat zijn verschillende strategieën om te zorgen dat je muziek onder de aandacht komt? Tijdens dit panel duiken we in de wereld van release strategieën.

Haagse Popmarkt 
Verschillende labels van groot tot klein presenteren hun aanbod aan vinyl en kunstenaars tonen hun werk in de foyer van het Paard. Op deze markt word je bijgepraat over de vetste releases en mooiste albums of kom je lokale kunstenaars op het oog. Wie vind je op deze markt?

Geertruida                                                 Friese Vinyl club
Label                                                         Platenlabel

Atelier Kos                                                 Uit het Gareel
Vintage kledingwinkel                                Kunst collectief

Loek Vellekoop                                         Excelsior Recordings 
Kunstenaar                                               Platenlabel

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten