Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

Zaterdag 16 oktober Uit Het Gareel Festival

2 min read

Op zaterdag 16 oktober worden drie nieuwe exposities van Uit Het Gareel Festival geopend op verschillende plekken in de binnenstad van Den Haag onder het genot van een drankje en dansje.

Uit Het Gareel is een gratis festival dat lokaal talent op het gebied van kunst en muziek een podium biedt. Tijdens de vierde editie zijn The Grey Space in the Middle, Zèta en het Paardcafé onderdeel van het festival waar Haagse kunst en muziek samenkomen; 10 dj’s, 10 kunstenaars en livebands!

Haagse kunstenaars
Kunstwerken van de Haagse kunstenaars Anna Nunes, Dünya Atay, Erwin Verkade, Glitterstudio, JAWGEM, Marieke Matthijs, Marina Heuvelman, Mwahrk, Niels Weerheim en Studio Poca zijn tijdens dit festival te zien. We hebben de kunstenaars uitgedaagd hun eigen interpretatie van ‘verre oorden’ te laten zien. Verwacht installaties, schilderijen en objecten.

Muziek
Op elke locatie is de kunst te bekijken onder het genot van een drankje en dansje. In The Grey Space in the Middle wordt het muziekprogramma verzorgd door Studio Mammoet, in het Paardcafé heeft 3 voor 12 Den Haag een mooi programma aan livebands neergezet, in Zèta komt Haagse DJ Lewie heerlijke tunes draaien.

Tour
De grote opening van Uit Het Gareel is om 19:00 in the Grey Space in the Middle waarna er een kunsttour volgt waar bezoekers gratis aan kunnen deelnemen. De tour gaat langs alle locaties waarbij de kunstenaars wordt gevraagd toelichting te geven op hun kunstwerken.
Tijden festival: 19:00 – 00:00.

Zondag
Op zondag kan je de grote groepsexpositie in The Grey Space in the Middle ook komen bewonderen! De openingstijden zijn 12:00 – 17:00 en is geheel gratis. Natuurlijk niet zonder muziek, het muziekprogramma wordt verzorgd door Espresso Records, 5 dj’s komen gezellig plaatjes draaien en kan je vintage shoppen én vinyl platen kopen.

Kortom; een heel weekend vol kunst, muziek en gezelligheid!

Uit Het Gareel is een kunstplatform met als doel jonge Haagse kunstenaars een podium bieden en mensen op een laagdrempelige manier met de hedendaagse kunst in aanraking te laten komen.

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten
gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag