Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

Burgemeester Jan van Zanen heropent Atrium na 1,5 jaar tijdens Museumnacht

3 min read

Het Atrium is na 1,5 jaar op zaterdag 9 oktober heropent om 20 uur tijdens de Museumnacht door burgemeester Jan van Zanen. Stichting Atrium City Hall, de stichting achter de activiteiten in het Atrium heeft deze avond de lichtinstallatie #HetLichtGaatWeerAan van PIP Den Haag met strijkkwartet gebracht, de expositie Straatkunstenaars op Doek van Ringo, Zesta & Page33 en de documentaire 25 jaar Stichting Atrium, is het een avond geworden om nooit meer te vergeten!

#Hetlichtgaatweeraan
Afgelopen 1,5 jaar was het Atrium gesloten voor evenementen en tentoonstellingen. Met #HetLichtGaatWeerAan laat Atrium City Hall samen met PIP Den Haag zien dat iedereen weer welkom is in de huiskamer van Den Haag, om de vele tentoonstellingen en evenementen in het Atrium van het Stadhuis te komen bekijken. Afgelopen zomer is dit bijzondere filmproject achter de toen nog gesloten deuren opgenomen met de allereerste drone ooit in het Atrium. Omdat het licht weer aan gaat van het Atrium, is speciaal voor alleen deze avond de lichtinstallatie #HetLichtGaatWeerAan live met strijkkwartet gebracht aan het publiek.

De producent en Director is David Shoch, mede oprichter van PIP Den Haag. PIP Den Haag is de club en podium voor underground muziek, kunst en cultuur gevestigd in een oude brandweerkazerne op de industriële rafelrand van het centrum van Den Haag, Bink36. De installatie bestaat uit 5 meter hoge ledlampen waarin Quartet No, 14, beter bekend als Death and the Maiden van Schubert wordt gespeeld door een strijkkwartet (Viool 1 – Romina Engel – Viool 2 – Wan-ru Cheng – Altviool – Gabriel Torner -Alisana – Cello – Rogier Tamminga). De bezoeker is begeleid door schrijver en grafisch vormgever Dario Goldbach, die het stuk #HetLichtGaatWeerAan speciaal voor deze installatie heeft geschreven.

Straatkunstenaars op Doek
Straatkunstenaars Ringo, Zesta en Page33 zijn aangesloten bij het platform voor professionele Street Art en Graffiti kunstenaars The Hague Street Art. Tijdens de lockdown in 2020 maakte Ringo een serie werken op doek geïnspireerd op het (grafische) ontwerp van guldens-en-dollarbiljetten. De in Zuid-Afrika geboren kunstenaars Zesta en Page33 vormen zowel prive als in hun werk een duo en samen creëren zij een herkenbare stijl die vaak positiviteit en eenheid uitstraalt (Ubuntu). Zesta zijn werk kenmerkt zich door een mix van tonen van zijn grafische en realistische stijlen die versmelten met de kenmerkende stijl van het duo. Page33 haar werk zijn vaak felle, nauwelijks gemengde kleuren (fauvistisch) met vaak de natuur als thema.
Tot 5 november tonen deze 3 kunstenaars hun beste kunstwerken en kan de bezoeker hun straatbeschilderingen bewonderen, die zij op diverse muren in Den Haag hebben aangebracht.
Voor meer informatie over de Expositie Straatkunstenaars op Doek, klik hier.

Documentaire 25 Jaar Stichting Atrium
Ruim 25 Jaar geleden op 8 september 1995 werd het Stadhuis geopend door Burgemeester Havermans en Koningin Beatrix. De dag dat het Atrium werd opengesteld voor publiek, om de mooiste activiteiten te komen bekijken, die vanaf het begin worden georganiseerd door Atrium City Hall, de stichting achter de vele activiteiten in de hal van het stadhuis het Atrium. Het Atrium was tot nader order gesloten vanwege de Corona Maatregelen, en hierdoor was de documentaire alleen online te zien tot vandaag. Deze unieke documentaire die in het Nederlands en Engels is ondertiteld en geproduceerd door Cue Creative, wordt voor het eerst getoond aan publiek tijdens de Museumnacht. De dcoumentaire is vanaf maandag 11 oktober voor iedereen te bekijken in het Atrium.
Bekijk de documentaire online op www.atriumcityhall.nl.

Voor alle foto’s Museumnacht klik hier

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten
gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag