Stappen in Den Haag

support de Haagse Horeca!

Nominaties voor de Haagse Popprijzen zijn bekend!

3 min read

Vanaf deze week kan er gestemd worden op De Haagse Popprijzen in de categorieën: “Beste Initiatief”, “Beste Release”, “Beste Videoclip” & de “Music Support Award”  ter waarde van €1000,- voor de Haagse muzikale belofte van 2021. 

De genomineerden zijn!

MUSIC SUPPORT AWARD: The Klittens, La Loye, Deadcrow, Nordin, Maxine, Maida Rose, Hermes Barzelini, Moony11, Dimoh, Wodan Boys & J Benito.

BESTE RELEASE (album/ep): FilosofischeStilte – 13, Dimoh – Kumba, Wodan Boys – Wodan Boys, Frenna – Highest, Shook – System, Tess Merlot – Laissez-moi, AAPNOOTMIES – Timor en Victoria & Son Mieux – The Mustard Seed (Pt. I).

BESTE VIDEOCLIP: DANDANA – Everliving, Knaller – Beloofd, Mula B – Faktap Broeder, La Loye – I Only Hear You In My Song, AVA NOVA – Ramen, Goldband – Noodgeval, Son Mieux – Drive & The Backseat Boys – True.

BESTE INITIATIEF: De StreamMachine, De Zolderkamer (PIP), PAARD, Future Intel, De Samenscholing, Haags Bakkie (Den Haag FM), Orisun Studio en Rewire.

STEM HIER

Stemmen kan tot woensdag 13 oktober, de winnaars worden bekend gemaakt op de Haagse Popdag tijdens Club 3voor12 DH Festival en Den Haag FM! Natuurlijk zal ook de Haagse Popprijs uitgereikt worden aan de act die volgens de sector de grootste stappen heeft gezet het afgelopen jaar.

Workshops en tickets

Zes dagen op rij organiseren we workshops gegeven door professionals die jou verder helpen als muzikant, songwriter, mixer of producer. Wil je leren hoe je de productiviteit van je songwriting kan vergroten en hoe je zorgt dat je teksten origineel en eigen klinken?

Zaterdag 16 oktober: Popradar Draaitafels
Zondag 17 oktober: Workshop Lyrics: René van der Zee
Zondag 17 oktober: Backing Vocals & Zangtechnieken: Jeruma Arnold
Maandag 18 oktober: Workshop studio productie in live optredens: Pim Aarden
Maandag 18 oktober: Workshop Songwriting: MAXINE
Dinsdag 19 oktober: Workshop Slide & Blues Gitaar: Leif de Leeuw
Woensdag 20 oktober: Workshop Recording: Tijmen van Wageningen
Donderdag 21 oktober: Workshop Mixing: Neenah

Voor de workshops betaal je €7,50 (reserveren verplicht). Tickets zijn te koop via de website van Popradar. Het complete programma van de Haagse Popweek is te vinden op www.haagsepopweek.nl.

Haagse Popdag

Dit jaar wordt 16 oktober omgedoopt tot dé Haagse Popdag! In het Paard ontdek je verschillende kunstenaars en de nieuwste vinyl van (lokale) labels tijdens de Popmarkt in de foyer. Ook zijn er panels over relevante topics uit de muziekindustrie en kun je aan de Draaitafels in gesprek gaan met boekers, managers & labels in het Paardcafé.

Draaitafels
Tijdens de Draaitafels kun je in gesprek over je muziek met:

Janna Albada – LAB Music
Dennis van Leeuwen – Day Four management & Bloomer Records
Conchitta Bottse – Programmeur Paard & Adviseur Fonds Podiumkunsten
Lisa de Jongh – Patronaat 
Luca Sarsanszky – A&R Warner Chapell
Job Smit – Mattan Records
Shalita Dietrich – Muzikant (Lewsberg & Venus Tropicaux) & Soft Office

Reserveer hier je plek.

Workshops 
Over de Grens
In Nederland spelen is natuurlijk leuk, maar het buitenland zit ook vol met potentiële luisteraars. Hoe bereik je mensen over de grens en hoe zet je een tour in het buitenland op? Zijn er zaken die je niet over het hoofd mag zien en hoe ga je om met een fanbase in een ander land? Tijdens het panel “Over de Grens” gaan we hierover in gesprek met mensen uit de muziekindustrie.

Release Strategie
Het zit erop. Je hebt maandenlang gezwoegd om je zolderkamer-demo te transformeren in een bombastische studio productie, die de wereld op haar grondvesten zal doen schudden. Maar als je release een week online staat krijg je het gevoel dat weinig mensen je muziek ontdekken en dat de plays uitblijven. Hoe pak je het uitbrengen van nieuwe tracks aan? Hoe betrek je jouw publiek bij het proces en wat zijn verschillende strategieën om te zorgen dat je muziek onder de aandacht komt? Tijdens dit panel duiken we in de wereld van release strategieën.

Haagse Popmarkt 
Verschillende labels van groot tot klein presenteren hun aanbod aan vinyl en kunstenaars tonen hun werk in de foyer van het Paard. Op deze markt word je bijgepraat over de vetste releases en mooiste albums of kom je lokale kunstenaars op het oog. Wie vind je op deze markt?

Geertruida                                                 Friese Vinyl club
Label                                                         Platenlabel

Atelier Kos                                                 Uit het Gareel
Vintage kledingwinkel                                Kunst collectief

Loek Vellekoop                                         Excelsior Recordings 
Kunstenaar                                               Platenlabel

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten
barclub-188-cafe-bar-laanvannieuwoostindie-denhaag
nog-een-bakkie-koffiebarlunchroom-denhaag
indy-scheveningen-surinaams-indiaas-denhaag
comeonin-craftbeer-thaifood-restaurant-denhaag
hendriks-fis-drinks-visrestaurant-ginbar-denhaag