Stappen in Den Haag

support de Haagse Horeca!

Jo Nesbø en Lenny Kaye naar BorderKitchen

2 min read

Op 29 oktober komt de grote Scandinavische thrillerauteur Jo Nesbø naar BorderKitchen! Ook bevestigd: Lenny Kaye, de legendarische muzikant bekend van de Patti Smith Group. Hij gaat op 18 november in gesprek over zijn eerste boek Lightning Striking, waarin hij tien bepalende momenten in de geschiedenis van rock ‘n’ roll beschrijft. 

Bestsellerauteur Jo Nesbø komt speciaal voor de lancering van het geschenkboek De jaloezieman (vertaald door Annelies de Vroom) enkele dagen over vanuit Noorwegen om zijn Nederlandse fans te ontmoeten. Tussen 1 en 10 november krijg je de speciale uitgave van Nesbø’s De jaloezieman cadeau als je 15 euro of meer uitgeeft in een boekwinkel. De actie met dit geschenkboek is de start van de cadeaucampagne ‘Geef meer met een boek’ van stichting CPNB.

Jo Nesbø (1960) is de succesvolste thrillerauteur van Noorwegen. Zijn werk wordt in meer dan vijftig landen uitgegeven, is meermalen onderscheiden en van verschillende boeken zijn de filmrechten verkocht. Wereldwijd verkocht hij meer dan 45 miljoen exemplaren. Hij schreef naast de wereldberoemde Harry Hole-serie diverse standalone thrillers en de kinderboekenserie Doktor Proktor. De thriller Het mes (2019) is door The Times verkozen tot een van de top 10 thrillers van het afgelopen decennium. Eind mei verscheen zijn nieuwste thriller Koninkrijk, die sindsdien onafgebroken in De Bestseller 60 staat.

Datum: vrijdag 29 oktober 2021
Tijd: 20:00
Duur: 60 minuten interview + Q&A
Locatie: BorderKitchen, Kerkstraat 11, Den Haag
Kosten: 7,50 (excl. servicekosten)

In samenwerking met CPNB en De Bezige Bij

Op donderdag 18 november is muzikant en schrijver Lenny Kaye te gast bij BorderKitchen om te praten over zijn eerste boek Lightning Striking. Een verkenning van tien sleutelmomenten in de geschiedenis van rock ‘n’ roll, van het Liverpool van de Beatles tot Kurt Cobain’s Seattle.

Lenny Kaye (1946) is een Amerikaanse gitarist, componist en schrijver die vooral bekend is als bandlid van de Patti Smith Group en samensteller van misschien wel de meest invloedrijke compilatie in de geschiedenis van rock ‘n’ roll, ‘Nuggets’, een anthologie van garagerock uit de jaren zestig die het genre definieerde. Kaye richtte zijn eerste bands op terwijl hij Amerikaanse Geschiedenis studeerde in de jaren zestig en schreef voor muziektijdschriften als Melody Maker en Rolling Stone toen hij in 1971 Patti Smith ontmoette. Kaye stond aan de wieg van Patti Smith’s herkenbare geluid als producer van haar debuutsingle en treedt nog altijd wereldwijd op als onderdeel van haar Group.

Datum: donderdag 18 november 2021
Tijd: 20:00
Duur: 60 minuten interview + Q&A
Locatie: BorderKitchen, Kerkstraat 11, Den Haag
Kosten: 7,50 (excl. servicekosten)

In samenwerking met White Rabbit Books

www.borderkitchen.nl

nog-een-bakkie-koffiebarlunchroom-denhaag
barclub-188-cafe-bar-laanvannieuwoostindie-denhaag
lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten
indy-scheveningen-surinaams-indiaas-denhaag
comeonin-craftbeer-thaifood-restaurant-denhaag
hendriks-fis-drinks-visrestaurant-ginbar-denhaag