Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

DEN HAAG INTRODUCEERT CORONA CHECK UNIT

2 min read
stappen-in-den-haag-helpt-haagse-horeca-restaurants-cafe-corona-beachclub-lunchroom-virus-lockdown-agenda-covid19-partymania-denhaag

DEN HAAG – Het gros van de horecaondernemers in Den Haag loopt tegen dezelfde problemen aan: het personeelstekort is groot en de werkdruk ligt hoog. En met de invoering van de nieuwe coronamaatregelen is deze laatste alleen nog maar toegenomen.

“Als horecamens adem je gastvrijheid in en uit, maar dat wordt met deze nieuwe richtlijnen wel erg lastig. We houden eerder onze adem in, zou ik zeggen. In de weekenden ontstaan er bij ons lange rijen aan de deur. En daar horen ergernissen en frustraties bij. Wat weer slecht is voor onze naam”, aldus David Landman, mede-eigenaar Haagsche Bier Kluis.

Gemeente Den Haag heeft daarom in samenwerking met DB Evenementen een nieuw initiatief in het leven geroepen in de hoop de druk op de horeca in de weekenden wat weg te nemen, zodat de horeca kan doen wat zij het liefste doet: gastvrij zijn.

Bezoekers van het Plein kunnen zich vanaf aanstaande donderdag melden bij ‘Corona Check Unit’ op het Plein, ter hoogte van Het Mauritshuis. Daar krijgen zij op vertoon van een geldige corona QR-code een polsbandje en deze geeft die dag tussen 16.00 en 00.00 uur toegang tot de horecagelegenheden gelegen aan Het Plein.

Peter Boelhouwer, eigenaar DB Evenementen: ”Je kunt het vergelijken met een passe-partout. Heb je eenmaal een polsbandje om, dan kun je je vrij bewegen op het Plein. Wachtrijen en wachttijden zullen hierdoor beperkt blijven, waardoor gasten maximaal kunnen genieten van hun bezoek aan de horeca”.

PRAKTISCH
De officiële kick-off van de pilot vindt plaats op donderdag 30 september a.s. om 16.00. De pilot loopt van donderdag 30 september t/m zaterdag 2 oktober. Wanneer blijkt dat deze succesvol is geweest, zullen de locaties van de Corona Check Unit verder worden uitgebreid.

Bron: https://www.facebook.com/haagschebierkluis

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten