Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

Loosduinen Gaat Los viert feest met lustrumeditie

2 min read

Het heeft een jaartje op zich moeten wachten, maar dit najaar viert Loosduinen Gaat Los de lustrum editie van het gezelligste buurtfestival van Den Haag. Van woensdag 3 november tot en met zondag 7 november worden verschillende locaties omgetoverd tot inspirerende culturele ontmoetingsplekken.

Het festival wordt georganiseerd door bibliotheek en cultuuranker Loosduinen | Nieuw Waldeck in samenwerking met diverse Loosduinse culturele instellingen.

“De afgelopen jaren hebben we duizenden blije bezoekers mogen ontvangen bij het festival”, vertelt programmaleider Agnes Schüller. “Nu we weer mogen, bereiden we een fantastische week voor, voor alle buurtbewoners. We krijgen altijd veel leuke reacties, mede omdat het zo’n gevarieerd festival is met bekend en lokaal talent, voor jong en oud. De afgelopen jaren hebben we artiesten ontvangen zoals The Clarcs, Cesar Zuiderwijk, Paul van Loon en Lejo van de hand poppetjes, maar ook lokale talenten zoals het wijkgospelkoor en artiesten van Popradar.”

“Het festival is ontstaan vanuit Cultuurplatform Loosduinen. Dat is door het cultuuranker opgericht om verschillende (culturele) partijen uit het stadsdeel samen te brengen. De wens was om één keer per jaar een gezamenlijk cultureel aanbod te presenteren. Dat is Loosduinen Gaat Los geworden.”

Schüller benadrukt het belang van het festival voor het stadsdeel. “Naast het versterken van de relatie tussen verschillende partijen in het stadsdeel, is het gemakkelijker geworden voor locaties om zich te profileren, voor buurtbewoners om samen iets op te pakken, en talenten op verschillende plekken een kans te geven.”

De jarenlange werkzaamheden werpen nu zijn vruchten af. Met een spetterend vijfdaags programma is Loosduinen Gaat Los er klaar voor. “We gaan sowieso door”, antwoordt Schüller, op de vraag of aangescherpte corona-maatregelen eventueel roet in het eten zouden kunnen gooien. “We hebben hier zo lang op voorbereid en ons verheugd, desnoods gaan we online door. Maar daar gaan we niet van uit!”

In de line-up staan o.a. Tim Akkerman, Bill Baker’s Big Band, Nico Dijkshoorn en het Willy Caron Muziektheater. Andere bekende gezichten zijn Koos Meinderts die een lezing zal geven over Loosduinen, Tosca Menten (Dummie de Mummie) en Ton Meijer (Aadje Piraatje). De goedbezochte Kunstmarkt is terug, naast een nieuwe Schilderexpositie. Daarbovenop begeleidt Gregor Bak de nieuwe liedjes uit de workshop ‘Schrijf je eigen levenslied’. Er zijn tevens meerdere optredens van lokaal talent, o.a. bij Loosduinse sterren stralen in Villa Ockenburgh en een talentenshowcase bij Wijkcentrum De Geest.

Alle onderdelen van het festival zijn gratis, tenzij anders vermeld. Kaarten kunnen worden gereserveerd v.a. mid-oktober via www.loosduinengaatlos.nl

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten
gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag