Zonovergoten cultuurweekend opent nieuw seizoen

Een zonovergoten festivalterrein op het Lange Voorhout, optredens uit alle windstreken en veelzijdige programma’s in meer dan 30 culturele instellingen: Het Cultuurweekend met Embassy Festival en UIT Festival was een prachtige aftrap van het nieuwe cultuurseizoen.

Vrijdag | Embassy Tour & UIT in de Wijk
Vrijdag was de start van de allereerste Embassy Festival-tour. Gasten kregen een fietsroute langs 5 ambassades in Den Haag. Korea, Azerbeidzjan, Panama, Bolivia en Estland openden hun ambassade deuren en programma. Van Koreaanse dumplings tot koffie uit Bolivia en van Estse traditionele dansen tot een meet & greet met Ambassador Ward uit Panama, gasten werden getrakteerd op internationale gastvrijheid en cultuur.

Cultuurankers presenteerden UIT in de Wijk: de openingsavond van het UIT Festival. In Laak ontdekten bezoekers de wijk tijdens Laaksessies, met verrassingsoptredens op prachtige plekken zoals de Haagse Stadswijngaard en Hindoecentrum Sewa Dhaam. Bibliotheek Loosduinen bood een gevarieerd programma met cabaret van Tom Lash en aanstormend talent Minouk Beekman. In Muzee Scheveningen zong Serenad Bayraktar haar Turkse liefdesliedjes en werd de tentoonstelling Vissermannen Zout & Zoet geopend.

Zaterdag | Embassy Festival Experience en UIT Nacht
Zaterdag arriveerden de deelnemende ambassades bij de allereerste Embassy Festival Experience op het Lange Voorhout. Bezoekers werden getrakteerd op een programma bomvol cultureel entertainment van over de hele wereld. Vanaf hun tafels konden gasten al het entertainment ervaren en gemakkelijk eten en drinken bestellen uit de verschillende landen rond het festival. Drummers uit India, dansers uit Palestina en zelfs een speech van onze eigen burgemeester.

Op hetzelfde moment fietsten mensen door de verlichte straten, kriskras door de stad om zoveel mogelijk van de gevarieerde UIT Nacht mee te pakken. In Musicon speelde The Arthurs melodieuze, dynamische alternative rock, HNT Nachtrit nam bezoekers mee op een theatrale tour door de Koninklijke Schouwburg mét verrassingsacts, Korzo presenteerde een uur vol cultuur met o.a. Junadry Leocaria en Babs Gons.

Zondag | UIT Verrast op Lange Voorhout
Op meer dan dertig locaties stonden zondag de deuren wagenwijd open om bezoekers te trakteren op previews van het cultuuraanbod 2021/2022. Na het boeken van een (vaak gratis) ticket kon men genieten van live performances, workshops en tentoonstellingen.

Voor Amare stonden nieuwsgierige Hagenezen in de rij voor de tours door het splinternieuwe onderkomen van o.a. het Residentie Orkest en het voormalige Zuiderstrandtheater. Acteurs in de dop konden proeflessen volgen bij Theaterschool Rabarber en kunstliefhebbers bewonderden het indrukwekkende werk van Neo Matloga bij Stroom Den Haag.

Op het Lange Voorhout was eindelijk weer applaus te horen. Op een intiem festivalterrein stond UIT Verrast: een mini-festival met optredens van Sven Hammond, Beweigi, DeDDDD, Anne-Fay, Peppa Pig en veel meer. Een prachtige zonnige afsluiter van drie dagen vol verwondering en vermaak.

Bekijk hier onze foto’s van Embassy Festival en UIT Festival

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten