Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

Festival Classique | Sound Bites

3 min read

Festival Classique presenteert Sound Bites, een avond barstensvol klassieke muziek. Geheel volgens de eclectische signatuur van Festival Classique zoekt Sound Bites de grenzen op van klassieke muziek en gaat soms nét nog wat verder. Gevestigde namen en aanstormend toptalent verrassen met onverwachte samenwerkingen, herinterpretaties en bijzondere combinaties met kunstvormen als dans en film. Met als resultaat een veelzijdig programma van hoge kwaliteit.

Een tienkoppig ensemble van het Residentie Orkest gaat de uitdaging aan met elektronische musici Poulson Sq. en Kypski, symfonische en elektronische muziek smelten samen in een nieuw arrangement. Cellist Maya Fridman verzorgt samen met vuurdanseres Elisha Eliana een zinderend optreden waarin de grenzen tussen muziek en dans vervagen. Operaster Jessey-Joy Spronk kruipt in de rol van Violetta, de beroemde courtisane, en de rol van de verliefde Alfredo uit Verdi’s La Traviata wordt vertolkt door Pascal Pittie, muzikaal begeleid door David Kweksilber & friends.
Slagwerk Den Haag speelt een nieuwe compositie van Aart Strootman, geïnspireerd op de acties van de Plastic Soup Surfer Merijn Tinga voor meer bewustwording van zwerfplastic in zeeën en oceanen. Speciaal geselecteerd filmmateriaal van de inspiratiebron verbeeldt de muziek en tilt de compositie naar een hoger niveau. De talentvolle musici van ensemble De Formule geven een nieuwe impuls aan het klassieke kamermuziekrepertoire.

De uitbundige mix van stijlen en genres is niet het enige wat Festival Classique | Sound Bites bijzonder maakt. Geen concert in een traditionele concertzaal, maar in een hangar van de Fokker Terminal in Den Haag. In deze prachtige industriële locatie creëren we de ongedwongen sfeer van een nazomeravond op het strand.

Festival Classique|Sound Bites is samengesteld door artistiek leider Marieke Hopman en geeft een doorkijkje naar Festival Classique 2022.

Programma

Vanaf 19.30 uur heten we je van harte welkom met een heerlijk drankje. Het zaalprogramma start om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur. Na afloop van het twee uur durende programma proosten we samen op een geslaagde avond terwijl musici improviseren tijdens de ‘Sunset Night Jam-sessie’. Dan mogen ook de voetjes van de vloer!

Locatie 

Fokker Terminal, Binckhorstlaan 249, 2516 BB Den Haag. Klik hier voor meer informatie over bereikbaarheid en parkeren. Parkeren voor de deur van de Fokker terminal? Koop direct een uitrijkaart à € 7,50. LET OP: parkeerkaarten zijn alleen online verkrijgbaar!

In de zaal nemen we plaats op tribunes. Als je slecht ter been bent of gebruik maakt van een rolstoel of rollator dan helpen we je graag. Stuur een mail naar festival@festivalclassique.nl voor het boeken van een (rolstoel)toegankelijke zitplaats.

Prijs                                   

Een kaart voor Sound Bites kost € 32,50 per persoon inclusief een welkomstdrankje voorafgaand aan het zaalprogramma en een drankje na afloop. De prijs is exclusief € 0,99 servicekosten per ticket.

Voor € 10,50 geniet je tijdens de ‘Sunset Night Jam-sessie’ van een Hollandse borrelplank: Worst-Kaas scenario van Mood4Food met een selectie van heerlijke kaas- en worstsoorten. Bestel het plankje samen met je tickets, dan zorgen wij ervoor dat alles voor je klaar staat.

Per transactie wordt (eenmalig) € 0,95 berekend voor gebruik van iDEAL.

Coronabeleid

Festival Classique | Sound Bites leeft de door het RIVM opgestelde richtlijnen na. Wij vragen alle bezoekers een coronatoegangsbewijs te tonen bij binnenkomst. Na afloop van het zaalprogramma willen wij graag de ‘Sunset Night Jam-sessie’ op informele wijze laten plaatsvinden, zonder 1,5 meter. Met het tonen van coronatoegangsbewijzen kunnen wij dit samen mogelijk maken.
Aanvragen coronatoegangsbewijs: https://coronacheck.nl/nl/
Aanvragen Testen voor Toegang: https://www.testenvoortoegang.org/
Kijk voor meer informatie bij onze veelgestelde vragen.

Voor alle overige informatie www.festivalclassique.nl

gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag
lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten