Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

Nieuw festival ‘ZEND’ schijnt licht op Haags media klimaat

2 min read

Mediafestival uit de koker van PIP verkent huidige ontwikkelingen op het gebied media en zet Haagse makers in de spotlight.

Waar het collectieve vertrouwen in de traditionele mainstream media niet meer vanzelfsprekend is en social media platformen worstelen met ethische vragen lijkt de term media in de afgelopen jaren enige smet te hebben opgelopen. Maar onder die laag van gevestigde en dominante media wordt er ook op lokaal niveau, kleinschalig en op veel meer verschillende vormen media gemaakt.

ZEND presenteert zich als een urgent festival voor zowel nieuwe als traditionele vormen van media. Met onder andere internet-radio stations, podcasts, printmedia en media kunst biedt Den Haag een veelzijdig palet aan mensen en organisaties die hun verhalen, creaties en ideeën de wereld in zenden. ZEND creëert ruimte voor al deze verhalen en biedt een showcase van lokale makers en platforms die zich manifesteren binnen verschillende media-disciplines.

Het meerdaagse evenement behelst onder meer live radio, exposities, film screenings en club nachten. Daarnaast vindt het festival gelijktijdig plaats met Dutch Media Week, waarbij ZEND onder andere de samenwerking aangaat met Beeld en Geluid Den Haag voor de eerste editie van de Haagse Media Awards.

Protest Media
Met het overkoepelende thema “protest” haakt ZEND in op de groeiende aanwezigheid van burgerlijke onvrede en vooral het uitspreken daarvan in de afgelopen paar jaar. Hierbij verkent ZEND de rol van media in zowel het verspreiden van de boodschappen van deze verschillende bewegingen, maar ook de documentatie en de invloed op de verdere beeldvorming hiervan.

Haagse Media Awards
In samenwerking met Beeld en Geluid Den Haag organiseert ZEND de eerste editie van de Haagse Media Awards. Binnen 10 categorieën worden jaarlijks verschillende winnaars gekozen om zo het Haagse makers klimaat op het gebied van media te stimuleren. Deelnemers kunnen zich aanmelden via www.haagsemediaawards.nl

De categorieën voor dit jaar zijn:

  • Podcast & Radio
  • Media Art
  • Print
  • Livestream
  • Social Media
  • Video
  • Journalistiek
  • Impact Award
  • Pet Influencer
  • Fotografie

ZEND vindt plaats van 5 t/m 9 oktober bij PIP Den Haag en Optie B.
De Haagse Media Awards worden op 9 oktober uitgereikt bij Beeld & Geluid Den Haag.

Het programma van ZEND wordt in de komende weken bekend gemaakt via de kanalen van PIP Den Haag.

Facebook
Instagram
Website

gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag
lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten