Stappen in Den Haag

support de Haagse Horeca!

EMBASSY FESTIVAL GAAT DOOR IN INTIEME SETTING

3 min read

Op 3 en 4 september laat het Embassy Festival de wereldbol weer grenzeloos draaien. De enige begrenzer is het aantal bezoekers dat deze bijzondere editie coronaproof kan meemaken. De festivalzomer is er helaas niet gekomen, maar het Embassy Festival laat begin september alsnog de zon opkomen. Het tweedaagse festival bestaat uit twee onderdelen. Op vrijdag 3 september is de eerste EMBASSY FESTIVAL TOUR waarbij vijf ambassades (Azerbeidzjan, Estland, Panama, Bolivia en Zuid-Korea) bezoekers welkom heten en een bijzondere culturele beleving presenteren. Op zaterdag 5 september vindt in een intieme terrassetting de EMBASSY FESTIVAL EXPERIENCE op het Lange Voorhout in Den Haag plaats. Meer dan twintig landen bieden dans en muziek en serveren de lekkerste hapjes en drankjes. Er zijn drie tijdsloten van ieder drie uur. Het aantal tickets voor de tour en experience is beperkt. Boek dus snel je ticket voor de culturele wereldreis die het Embassy Festival dit jaar presenteert via embassyfestival.com.

EMBASSY FESTIVAL EXPERIENCE (4 SEPTEMBER 2021 – LANGE VOORHOUT)
In het hart van Den Haag op een steenworp afstand van het Binnenhof draaien de smaakpapillen op het besloten festivalterrein overuren dankzij de lekkerste drankjes en traditionele hapjes die van heinde en verre worden ‘ingevlogen’. Bestellingen gaan via een QR-code op de tafels zodat je je plek niet hoeft te verlaten. Een grensoverschrijdend programma waarbij dans en muziek zich tussen de terrastafeltjes beweegt, zorgt ervoor dat je ogen en oren tekort komt. Verwacht ook deze editie een kleurrijk verbroederend spektakel dat het Embassy Festival traditioneel zo kenmerkt. De reis voert dit jaar langs Azerbeidzjan, Bangladesh, Bosnië-Herzegovina, Egypte, Ethiopië, Finland, Indonesië, Kenia, Mexico, Moldavië, Oman, Pakistan, Palestina, Bolivia, Rusland, Slovenië, Soedan, Tunesië, Oekraïne en de Verenigde Arabische Emiraten.

Schaf je kaartje snel aan en je bent zeker van een plek. Een kaartje kost €7,95 per persoon en kinderen jonger dan 12 jaar kunnen gratis mee. https://embassyfestival.com/experience/

EMBASSY FESTIVAL TOUR (3 SEPTEMBER 2021 – LANGE VOORHOUT)
Dit jaar is de première van de Embassy Festival Tour. Vijf ambassades (Azerbeidzjan, Estland, Panama, Bolivia en Zuid-Korea) openen de deuren van hun ambassade en nodigen je uit voor een onvergetelijke ervaring met rondleidingen door het ambassadegebouw, een smakelijke proeverij, een cultureel programma, op de foto met traditionele kledij, ambassades halen echt alles uit de kast! We hebben een route uitgestippeld om door de stad van de ene naar de andere ambassade te reizen. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen vervoer; wij raden een fiets of een scooter aan. Natuurlijk zorgen we ervoor dat je voldoende tijd hebt om van de ene ambassade naar de andere te reizen. Vanwege Covid-regels en -voorschriften is er slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

Tickets kosten €7,95 per persoon en je bent verplicht om een ​​identiteitsbewijs (ID-kaart of paspoort) mee te nemen om sommige ambassades binnen te mogen. https://embassyfestival.com/tour/

EMBASSY FESTIVAL RECEPTENBOEK
Vorig jaar maakte het receptenboek deel uit van de Embassy Festival at Home editie. Vanwege het succes van vorig jaar is er een nieuwe editie samengesteld. Je haalt de wereldkeuken in huis met de tweede editie van het receptenboek met overheerlijke gerechten uit meer dan 30 landen. Er wordt maar een beperkt aantal gedrukt dus wees er snel bij. Met de aanschaf van het boekje steun je tevens het Embassy Festival.

EMBASSY FESTIVAL VERBROEDERT
Den Haag is een kleurrijke internationale stad waar de wereld samenkomt met ambassades die vaak zijn gehuisvest in statige goed afgeschermde gebouwen. Door de handen ineen te slaan met ambassades ontsluit het Embassy Festival sinds 2013 de culturele rijkdom van de deelnemende landen, verleidt bezoekers tot ontmoetingen met elkaar en verdiept op een bijna terloopse wijze inzichten in andere culturen. Het Embassy Festival toont in meest letterlijke zin aan dat cultuur verbroedert. In 2019 deden 70 landen mee en trok het festival 60.000 bezoekers. In 2020 werd er een succesvolle Embassy Festival at Home editie gerealiseerd.

 

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten
barclub-188-cafe-bar-laanvannieuwoostindie-denhaag
comeonin-craftbeer-thaifood-restaurant-denhaag
nog-een-bakkie-koffiebarlunchroom-denhaag
hendriks-fis-drinks-visrestaurant-ginbar-denhaag
indy-scheveningen-surinaams-indiaas-denhaag