Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

Intrigerende concertfilm American Utopia in de openlucht

2 min read

Filmhuis Den Haag organiseert openluchtbioscoop op vrijdag 3 september (UITFestival) 

Kom genieten van de uitbundige en intrigerende concertfilm American Utopia in de openlucht. Op vrijdag 3 september 2021 tijdens het UITFestival vertoont Filmhuis Den Haag de briljante en tijdloze Broadway-show van voormalig Talking Heads-frontman David Byrne bij De Helena. De film van regisseur Spike Lee start na zonsondergang. Breng drankjes* en snacks mee en geniet van deze muzikale filmavond op het Helena van Doeverenplantsoen.

Filmhuis Den Haag verkent altijd nieuwe mogelijkheden om betekenisvol te zijn in alle wijken in de stad. Géke Roelink, directeur licht toe: “Ook tijdens de renovatie van het gebouw willen we in de stad aanwezig zijn. Als ‘bijna-buren’ is het plantsoen ook dit jaar een logische plek voor film in de openlucht. De wijk rondom de Boekhorststraat bruist van energie en is volop in ontwikkeling en in De Helena zijn samenwerkingspartners gevestigd. Gemeente, politie en wijkbewoners waren bij de vorige editie al enthousiast over de vertoning Toen dwong de regen ons naar binnen. We hopen dat de weergoden ons dit jaar beter gezind zijn .”

Over de renovatie bij Filmhuis Den Haag
Filmhuis Den Haag is tijdelijk gevestigd in Concordia CC. Aan het gebouw op het Spui wordt op initiatief van de eigenaar, Gemeente Den Haag, de komende maanden groot onderhoud verricht. In Concordia CC, de nieuwste Haagse cultuurspot, is 800 verderop onderdak gevonden om tot de herfst de mooiste films te blijven vertonen aan vele Haagse filmliefhebbers. In het najaar heropent het Filmhuis op haar vertrouwde plek. Technisch volledig aangepast aan de eisen van deze tijd, mét een tentoonstelling en vernieuwd café. Bezoek ons ook op zaterdag 4 september in Concordia CC met 2 GRATIS FILMVERTONINGEN om 15.00 (kids) en 16.00 uur.

Praktische informatie 
Goed om te weten:  Entree is gratis, je hoeft je niet aan te melden, stoelen en zitzakken staan voor je klaar. Je kunt met één huishouden naast elkaar zitten en moet 1,5 meter afstand van andere bezoekers houden. Bij de entree vragen we je om een gezondheidscheck in te vullen. Regen of ander slecht weer? Ook dan gaat het door, er is een binnenlocatie als alternatief! Dorst of honger? Breng zelf iets mee, er is geen bar. Naar het toilet? Toiletten zijn open in De Helena.  www.filmhuisdenhaag.nl

NB: Onder voorbehoud van eventuele aangepaste coronamaatregelen
*Het drinken van alcohol op straat is niet toegestaan.

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten