Stappen in Den Haag

support de Haagse Horeca!

NO TRIBUTE release

3 min read

Het is in 1 keer een stuk stiller in Den Haag geworden. Niet alleen door de onwerkelijkheid van de wereldwijde pandemie waar we nu in zitten. Maar in de stad Den Haag ook door het verruilen van het aardse bestaan voor het eeuwige bestaan in het oneindige universum door Jan Borchers op 13 november 2020. Er is hierdoor een groot gat gevallen in de alternatieve Haagse muziekscene. Jan Borchers was een belangrijke organisator, influencer, muzikant en verbinder van het Haagse alternatieve muziekcircuit. En hij wordt door de vele muzikanten binnen en buiten Den Haag enorm gemist. De altijd veerkrachtige, bijzondere en vermaarde Haagse alternatieve scene heeft niet stilgezeten. Om de stilte te verbreken die is ontstaan na het wegvallen van Jan Borchers is er een initiatief genomen om “ de Haagse Noise Guru” te eren. Vele tientallen muzikanten, van zolderkamer artiest tot en met bekendere artiesten uit de Haagse scene, hebben ieder op geheel eigen manier een eerbetoon gemaakt voor Jan Borchers.  Zaterdag 24 april is de releasedag van het album ‘NO TRIBUTE’ a tribute to Jan Borchers. Deze release zal een compilatie album worden met artiesten die zich allemaal met Jan verbonden voelen en waar Jan mee heeft samengewerkt. Of men was gewoon bewonderaar en fan van deze bijzondere kunstenaar, verbinder, programmeur en organisator. Het album zal worden uitgebracht op het Haagse Antilounge label. De 27 artiesten hebben speciaal voor dit tribute album muziek gemaakt waarbij samples van “ field recordings of geluids drones”  van Jan en van AU (Jan Borchers en zijn muziekpartner Paul Klaui) zijn gebruikt.

Jan Borchers was een antropoloog van de Haagse underground en was continu op ontdekkingsreis en op zoek naar nieuwe vormen van muziek. Haagse muzikanten noemden Jan vaak de Underground Guru van Den Haag. Op ieder festival of nieuw initiatief, hoe klein dan ook, was Jan als bezoeker te vinden.  Daarnaast heeft Jan aan tientallen festivals en projecten meegewerkt of een bijdrage geleverd. Vaak was hij initiatiefnemer en instigator. Festivals als State-X New Forms, CONTEX, Ground en projecten als MuziekLab, Drone Valley zijn slechts enkele voorbeeld hiervan. “Als Jan “In Da House” was, dan was het al goed. Zijn mening over acts, muziek en projecten werd in de muziekscene altijd zeer serieus genomen. Hij was dan ook een graag genode gast op bijna ieder alternatief festival en optreden in Den Haag. Muziek in al haar verschijningsvormen en grenzeloosheid was de grote passie van Jan Borchers. Dat is te zien aan de enorme collectie vinylplaten die Jan in de vele jaren heeft opgebouwd. Met muziek vanuit de hele wereld. Uit iedere krocht en tijdperk. Als het maar bijzonder, origineel en authentiek was. En zo leeft Jan Borchers voort.

De artiesten die aan dit album meewerken zijn: Michiel Breedveld, Serpico 2, Paul Borchers, Gallus, Numtek, Elektrovolt, E33, Storm op de Maan, A I D, Mouches Volantes, OZMA, Olaf Wempe, momentum lost, Stellaria Nemorum, Mono-Amine, The Sunshine Lounge, Action Merdeka, Zoe Reddy, Yuko Araki, WITT, Red Dwarf, Rob Kanters, The Monoranger, Sciant Lentement, Junzo Suzuki, Machinegewehr, Barry, Bruno Ferro Xavier da Silva en E33.

‘NO TRIBUTE’ a tribute to Jan Borchers wordt op zaterdag 24 april gereleased op de antilounge bandcamp en een week later ook op alle online stores zoals oa. Spotify.

Ook zal er op zaterdag 24 april vanaf 23:00 een release special worden uitgezonden op Radio Tonka & Den Haag FM.
Tracks van het album worden die avond gedraaid en zal Paul Börchers (aka Yobkiss) om 23:30 een liveset spelen vanuit San Fransisco. Een speciale radio uitzending die is te beluisteren in de ether: 92 FM, en online op de Radio Tonka website of de Den Haag FM website.

De ‘NO TRIBUTE’  release wordt georganiseerd door: Paul en Wilma Borchers, Antilounge en met ondersteuning van velen.

Meer info
www.antilounge.bandcamp.com
www.antilounge.com

Contact: kip@antilounge.com