Stappen in Den Haag

support de Haagse Horeca!

PAARD lanceert online streamfestival BESTE VRIJDAG

2 min read

Vier uur durend streamspektakel vanuit alle zalen van PAARD

Op vrijdag 2 april doopt PAARD Goede Vrijdag om tot ‘Beste Vrijdag’. Met een vier uur durende streammarathon fungeert de Haagse poptempel voor één avond als online epicentrum voor pop- en muziekcultuur. De avond wordt een bomvol spektakel met optredens vanuit alle zalen (o.a. popsensatie Froukje), terugblikken op highlights van een jaar PAARD TV en zoomgesprekken met spraakmakers uit de popwereld (o.a DI-RECT). Iedereen kan zich gratis aanmelden via de website om mee te kijken.

Ondanks dat PAARD sinds november fysiek geen bezoekers mag ontvangen, wordt er achter de schermen niet bij de pakken neergezeten. De drang om te innoveren blijft groot en daaruit is PAARD TV ontstaan. Elke week worden er gratis concerten aangeboden om de honger van alle noodlijdende muziekliefhebbers en concertbezoekers een klein beetje te stillen. “We trekken alle registers open vanuit onze nieuwe streamstudio. Pasgeleden kwamen we op het idee om van Goede Vrijdag de beste vrijdag ooit te maken. En nu staat het!”  – aldus Majel Blonden, directeur PAARD’.

Een primeur dus, want voor de eerste keer wordt er op dezelfde avond uitgezonden vanuit elke zaal in het pand. In de Grote Zaal zijn liveoptredens met enkele van de meest spraakmakendste acts van dit moment: popsensatie Froukje, het Rotterdamse urban-duo GIAN. Vanuit de Kleine Zaal een ode aan het lokale nachtleven met o.a Mama Africa. PAARD-programmeurs Henk Koolen en Conchitta Bottse bemannen ondertussen de Zoom-hotline en ontvangen digitaal gasten als DI-RECT, Haagse schrijver Dario Goldbach en praten bij met collegapodia Rotown en Paradiso. Ondertussen is Paardcafé de speeltuin van het Haagse label Antilounge. Er wordt teruggeblikt naar hoogtepunten van PAARD TV met fragmenten van o.a. GallowstreetThe Magic Mumble Jumble en Dazion. Ook mag een spoedcursus popgeschiedenis, verzorgd door Arris Roordink, niet ontbreken.

Naast een hoop verstopte paaseieren staan er nog meer verrassingen op het programma.

Beste Vrijdag vindt plaats op vrijdag 2 april van 21:00 tot 01:00. Het programma is voor iedereen gratis toegankelijk, inschrijven kan via www.paard.nl. Ook zoomen met de programmeurs tijdens de uitzending? Mail naar aktie@paard.nl. 

Deze live stream is ook te vinden in onze agenda of uitgaans app GoneOut