Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

HipFest 2020 Coronaproof op zaterdag 28 november

3 min read

Optredens van o.a. De Kraaien, 45AcidBabies en Tousch

Op vrijdag 27 en zaterdag 28 november brandt het enige echte gratis popfestival in het hart van Scheveningen voor de zesde keer los. Dat gebeurt wel zittend in de concertzaal of via de livestream. Ja, het zijn bizarre en heftige tijden. De organisatie van HipFest is echter vastberaden om door te gaan. Juist nu, om muzikanten en mensen die in de cultuursector werkzaam zijn een boost te geven. Maar ook voor de muziekliefhebbers, die veel te lang ‘zonder’ zitten. Ook op gebied van talentontwikkeling heeft het festival een aantal gloednieuwe onderdelen toegevoegd. Alle optredens, workshops en masterclasses vinden plaats in Concertzaal Saturnus, Keizerstraat 58.

HipFest Dag 1 vrijdag 27 november

18:30 – 19:10 Josephine Odhil
Zangeres Josephine van Schaik (The Mysterons) brengt dromerige, mysterieuze sferen als ‘Josephine Odhil’. Geniet van hypnotiserende songs die je mee zullen nemen naar een wereld ver van hier.

19:40 – 20:20 TESSEL
De Indie-surf sound van TESSEL voert je mee op een golf van galmende gitaren, vuige drums en eigenwijze baslijnen. Een nostalgische trip langs songs over een Beach house, The Moon en Kids, vol gelaagde teksten en gerekte songstructuren.

20:45 – 21:30 Tousch
Tousch is een vierkoppige garagerock ’n roll formatie uit Den Haag, die niet misstaat als een onmiskenbare nieuwe entiteit in de Nederlandse underground gitaarscene. Frontvrouw Natousch Gerritsen (dochter van Golden Earring Rinus) geeft met haar supervette band een energieke, rauwe liveshow. 3VOOR12 VPRO noemde Tousch nu al een ‘must see’ act; zien is meemaken.

HipFest Dag 2 zaterdag 28 november

18:00 – 18:40 Bongloard
Fuzz gitaren, felle bassriffs en beukende drums. Met de harde garagerock van Bongloard is hier nog niet de helft over gezegd. Uit je plaat op je stoel dus!

19:20 – 20:00 45ACIDBABIES
Deze vuige, harde, ruige jonge honden met hun lekkere garage-electro-punkpop hebben al door heel Nederland zalen in de fik gezet. 45ACIDBABIES komt met invloeden uit meerdere hoeken nu Scheveningen verbluffen!

20:30 – 21:30 De Kraaien
Duister, gevaarlijk, uniek, hard, recht door zee, maar alles met een knipoog. De Haagse topact De Kraaien zal Saturnus laten trillen op z’n grondvesten. Zorg dan maar eens dat je blijft zitten! De superact zal ook nog special guests op het podium halen. En wat voor guests!

Zaterdagmiddag 28 november HipFest Talent Stage

Talentontwikkeling is een belangrijke pijler voor HipFest. Van 13.00 – 16.30 zijn er volop showcases van jonge talentvolle bands en singer-songwriters te zien zijn. HipFest gaat hiervoor de samenwerking aan met diverse muziekscholen, zoals YMCA Scheveningen, Ready to Play en Popschool Remco Visker. De Talent Stage wordt afgesloten door de goed aan de weg timmerende formatie Sunny Rays.

Blok 1
13:00 – 13:30 YMCA Bandcoaching: Moonfire & No justice
13:35 – 14:05 Zangkanjers Valentijn Twisk
14:10 – 14:40 Talenten Aan Zee: Wolf Johansson & Aina Qvist

Blok 2
14:55 – 15:25 Ready 2 Play: Papercut
15:30 – 15:50 Emma & Anne Roos
16:00 – 16:30 Sunny Rays

Tickets of Livestream
Voor het symbolische bedrag van 2 euri ben je erbij (max. 30 bezoekers per voorstelling) en word je vóór binnenkomst in de zaal ontvangen met een fles water, waarna je volledig Coronaproof naar je plek wordt geleid. Reserveer je tickets via:

https://popagendascheveningen.stager.nl/Hipfestday1/tickets

https://popagendascheveningen.stager.nl/Hipfestday2/tickets

https://popagendascheveningen.stager.nl/HipfestTalentStage/tickets

De thuisblijvers kijken via de livestream op Facebookpagina’s van HipFest en Popagenda Scheveningen. Altijd fijn als je geen live-ticket hebt!

Locatie: Concertzaal Saturnus, Keizerstraat 58.

HipTalks
Een nieuw onderdeel van HipFest is ‘HipTalks’. Deze serie is bedoeld als talentontwikkelingsproject en inspiratiesessie, waarbij bekende DJ’s, drummers en gitaristen hun grote kennis van het vak met liefde doorgeven aan (jonge) talenten. Zij geven de ultieme masterclass door met elkaar te praten over hun stijlen, technieken, carrières, de pure liefde voor hun vak, kenmerken van ‘hun geluid en producties’, materiaal en het belang van educatie om jezelf te verbeteren. HipTalks zal gefilmd worden als documentaire en later online gepubliceerd worden via social media. De eerste serie (DJ-edition) is inmiddels gefilmd met Charly Lownoise, Billy the Kit en Syzz.

Dit event kunt u terug vinden in onze agenda of uitgaans app Goneout.

gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag
070online-nieuws-reportages-denhaag
lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten