Stappen in Den Haag

support de Haagse Horeca!

Musicon, de Haagse pop-dojo, blijft open voor repetities en muziekles. Concerten worden uitgesteld.

2 min read

Musicon, de Haagse pop-dojo, blijft open voor repetities en muziekles. Concerten worden uitgesteld.
Na overleg met bands en publiek is besloten om de concerten voor de komende vier weken te verplaatsen naar begin 2021.

Als bezoekers tien of vijftien euro voor een concertkaartje hebben betaald dan willen ze een avond genieten en daar hoort een drankje bij, anders doet het teveel afbreuk aan het plezier. Bijna alle mensen die we bereikt hebben willen veel liever hun concertbezoek uitstellen naar een volgende keer wanneer de horeca wel open is, en de bands denken daar ook zo over. Wij vinden het belangrijk om naar de wensen van ons publiek en de artiesten te luisteren.”, aldus Daan van der Bruggen, directeur van Musicon.

De oefenruimtes blijven open, dus bands en gezelschappen mogen doorgaan met repeteren. Musicon had al in alle repetitieruimtes schotten geplaatst, voor tussen de muzikanten, en deze week is ook het ventilatiesysteem voor de oefenruimtes en dansruimte vernieuwd, dus het is zo veilig als het kan. Omdat de bar gesloten is mogen mensen die in Musicon repeteren voorlopig hun eigen drinken meenemen, voor zover wij kunnen nagaan is dat nog toegestaan.
In de komende weken zullen nog enkele videoregistraties worden uitgezonden die eerder in Musicon zijn opgenomen, via onze sociale media kanalen. Onder andere concerten van The Preacher Men, ASAP (All Songs And Poetry) en een rap battle met de deelnemers van educatieprogramma Your Stage Urban. Mocht de lockdown veel langer gaan duren dan vier weken, dan wordt overwogen om aanvullend weer concerten te gaan streamen.

Hieronder de maatregelen op een rijtje:
– De concerten tot 12 november worden verplaatst naar begin 2021. Aangeschafte kaarten blijven geldig, maar bezoekers mogen ook hun geld terugvragen.
– De oefenruimtes en de danszaal blijven open voor repetities van maandag tot en met vrijdag van 17:00 tot 22:00. Huurders mogen hun eigen drinken meenemen (geen alcohol).
– In Musicon is het dragen van een mondkapje voorlopig verplicht, wanneer men zich verplaatst binnen het gebouw.
– Musicon volgt de aanwijzingen van het RIVM.
Pas over twee weken zal er meer bekend zijn over de daaropvolgende periode, dus voor nu: blijf gezond en geloof in de toekomst!

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten
nog-een-bakkie-koffiebarlunchroom-denhaag
indy-scheveningen-surinaams-indiaas-denhaag
hendriks-fis-drinks-visrestaurant-ginbar-denhaag
barclub-188-cafe-bar-laanvannieuwoostindie-denhaag
comeonin-craftbeer-thaifood-restaurant-denhaag