Stappen in Den Haag

De meest complete uitgaans agenda van den haag

Crossing Border 2020 – volledig programma bekend

3 min read

Het jaarlijks internationaal literatuur- en muziekfestival Crossing Border gaat dit jaar volledig online plaatsvinden, in verband met de nieuwste corona maatregelen. Van 3 t/m 8 november zijn er gratis livestreamsessies met nationale en internationale schrijvers en muzikanten te volgen. 

‘Gedeeltelijk was het festival al online, maar nu zijn de live events van 6 en 7 november ook naar online verplaatst. Op vrijdag 6 en zaterdag 7 november is er een livestream vanuit Theater aan het Spui. Op de andere festivaldagen is er een livestream vanuit de Crossing Border Studio,’ aldus directeur Michel Behre. Het volledige programma staat nu online en is gratis te volgen.

PROGRAMMA 3 T/M 8 NOVEMBER

Kijkers kunnen intunen voor live online interviews met onder meer Hoda Barakat, Robin Robertson, Michael Christie, Julia Phillips, Kawai Strong Washburn en Paul Mendez. Ook zijn er optredens van internationaal opkomende bands als Keeley Forsyth, Anna B Savage en Kassa Overall en een exclusief interview met Jehnny Beth en Johnny Hostile over hun erotische verhalenbundel C.A.L.M.: Crimes Against Love Memories. Ook zijn er veel Nederlandse artiesten te zien zoals Broeder Dieleman, Nana Adjoa, Joost Oomen, Lamia Makaddam, Connie Palmen en Robin Kester.

——————————————————————————————————————–

Van 3 t/m 8 november vindt het Crossing Border festival plaats, online én live. Met een festivalavond in Theater aan het Spui en de Nieuwe Kerk en een livestream podium vanuit Crossing Border Headquarters, een afwisselend programma met literatuur, spoken word, dichters, paneldiscussies en veel muziek. Het online programma is gratis en kaartverkoop voor de live evenementen is vandaag gestart.

CROSSING BORDER LIVE
Vrijdag 6 en zaterdag 7 november

Vrijdag 6 november is een festivalavond met een volledig Nederlands programma.
In Theater aan het Spui en de Nieuwe Kerk met spoken word, literatuur, dichters en muziek. Met live optredens van o.a. Lamia Makaddam, Connie Palmen, Elten Kiene, Joost Oomen, Iduna Paalman, Broeder Dieleman, Nana Adjoa, Vrouwkje Tuinman en Robin Kester.
Claudia Durastanti en Fernanda Melchor zullen vanuit Rome en Mexico City videobellen voor een interview over hun spraakmakende debuutromans.

Zaterdag 7 november staat in het teken van auteurs en hun vertalers met The Chronicles en de uitreiking van de Europese Literatuurprijs met Ali Smith en David Diop (video interview).

CROSSING BORDER ONLINE
3 t/m 8 november

Naast de live programma’s is er ook een grotendeels internationaal programma te volgen vanaf het livestream podium. Kijkers kunnen intunen voor live online interviews met ondermeer Hoda Barakat, Robin Robertson, Michel Faber, Michael Christie, Julia Philips, Kawai Strong Washburn en Paul Mendez. Ook zijn er exclusief opgenomen optredens van internationaal opkomende bands als Keeley Forsyth, Anna B Savage en Kassa Overall en een exclusief interview met Jehnny Beth en Johnny Hostile over hun erotische verhalenbundel C.A.L.M.: Crimes Against Love Memories.

TICKETS EN CORONAMAATREGELEN
De kaartverkoop van 6 november is begonnen. Gezien de recente ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus worden de tickets in twee fases verkocht. Mocht de avond onverhoopt niet door kunnen gaan, dan worden tickets gerestitueerd.

OVER CROSSING BORDER 
Crossing Border is een jaarlijks internationaal literatuur- en muziekfestival dat in 1992 voor het eerst plaatsvond in Den Haag

Het festival bracht twee schijnbaar onverenigbare kunstvormen literatuur en muziek samen; een unicum. Crossing Border pionierde ook op een ander vlak: de grens tussen artiest en publiek verdween – lezers, schrijvers en muzikanten raakten met elkaar in gesprek. Een vrijplaats voor woord en muziek.

Crossing Border Festival
3-8 November 2020
Online en op 6 & 7 november programma in Theater aan het Spui en de Nieuwe Kerk, Den Haag
www.crossingborder.nl