Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

Nieuwe datum en locatie The Hague Film Festival

2 min read

The Hague Film Festival, voorheen The Hague Film Awards, vindt dit jaar plaats op 16, 17 en 18 oktober in Optie B. De jaarlijkse awardshow zet dit jaar een nieuwe stap richting een volwaardig ​film georiënteerd festival met het oog op l​okale makers op het gebied van film, media en journalistiek.

Het driedaags festival bestaat uit twee delen. Gedurende de award show voor de genomineerden op vrijdag 16 oktober, zal de jury de THFF prijs toekennen voor elke categorie, en kan het publiek stemmen voor de People’s Choice Award. Op 17 en 18 oktober vinden de screenings plaats van alle winnende films.

Er zullen prijzen worden uitgereikt binnen de volgende categorieën: short films, documentaires, videoclips, feature films, animaties, vlogs, journalistiek en jong talent. In de voorselectie selecteert de jury drie video’s voor elke categorie. De deadline voor de inzendingen was 15 september 2020.

Van awardshow naar film festival
De jaarlijkse prijsuitreiking had dit jaar ambitieuze plannen om uit te groeien tot een volwaardig festival waarin video als medium centraal staat. Met een nieuwe naam en PIP Den Haag als nieuwe creatieve partner, zou de eerste editie van The Hague Film Festival eerder dit jaar plaatsvinden bij PIP tot er noodgedwongen geannuleerd moest worden vanwege de Corona crisis.

Nu is er een nieuwe datum en locatie gevonden, en zal het festival in aangepaste vorm georganiseerd worden op de zuster locatie van PIP, Optie B. De award show op vrijdag is uitsluitend voor genodigden maar zal online te volgen zijn via een live-stream. De vertoningen van de winnende films op zaterdag en zondag zijn open voor publiek, tickets hiervoor zullen te koop zijn vanaf 21 september.

Meer informatie: www.thff.nl