Stappen in Den Haag

De meest complete uitgaans agenda van den haag

Embassy Festival biedt wereldreis in eigen huiskamer tijdens online editie

3 min read

Palestina, Azerbaijan, Polen, Chili, Mexico en Finland. Het zijn enkele voorbeelden van de tientallen ambassades die dit jaar meedoen met de 8ste editie van het Embassy Festival. Jaarlijks begroet het internationale festival vele duizenden bezoekers tijdens de zogenaamde culturele wereldreis op het Lange Voorhout in Den Haag. Dit jaar zijn grote publieksevenementen helaas niet mogelijk vanwege het coronavirus. Daarom een online alternatief, waarbij het festival met een cultuur explosie de huiskamers/tuinen/woonkamers van hun bezoekers betreedt. Met een online editie en de speciale Embassy Festival Box hoopt het festival de traditie om andere culturen en landen te ontdekken en omarmen, voort te zetten.

Bekijk moderne dans in de Poolse ambassade, proef Chileense wijn, leer hoe je traditionele Palestijnse ‘Makloubeh’ maakt of doe mee met de Embassy Festival live pub quiz. Maar er is meer. Geïnteresseerden kunnen een exclusieve Embassy Festival Surprise Box kopen, met daarin 5 producten uit 5 verschillende landen en hiermee producten en smaken vanuit de hele wereld ontdekken. Als kers op de taart is er ook een Embassy Festival receptenboek ontwikkeld, met traditionele gerechten die zijn samengesteld in samenwerking met de deelnemende ambassades.

“Ik ben ontzettend blij dat het Embassy Festival alsnog online voortgezet wordt dit jaar. Het Embassy Festival is een van de belangrijkste evenementen voor ons. We waren allemaal best ontdaan toen we dachten dat het niet door zou gaan dit jaar, dus ik was blij verrast! Het Embassy Festival is een briljante manier om diversiteit, verscheidenheid en tolerantie te vieren.” – Rawan Sulaiman – Head of Mission State of Palestine

Online Festival
Hoewel het merendeel van de programmaonderdelen in het festivalweekend op 5 en 6 september plaats zullen vinden, zal er in de aanloop ook een grote variëteit aan aanbod worden gepresenteerd. Jezelf onderdompelen in culturen en andere landen was nog nooit zo makkelijk. Meer informatie over het programma op 5 en 6 september wordt later bekendgemaakt.

“We hopen dat onze bezoekers verrast en blij zullen zijn met wat wij voor ze in petto hebben en dat we heel veel blije foto’s en video’s voorbij zien komen op social media! Het Embassy Festival heeft een ontzettend trouwe community, waar we heel dankbaar voor zijn. Elk jaar weer komen ze vanuit alle hoeken van het land en duiken ze in allerlei bekende en onbekende culturen. We hopen dat ze dat dit jaar weer doen, tijdens de online ‘at Home’ editie!” – Festival manager Carly Dutton

Embassy Festival Surprise Box en Receptenboek
Iemand trek in traditionele Mexicaanse ‘Tortillero De Paja’, Rwandese koffie, Chileense olijfolie of wijn uit Azerbaijan? Het maakt allemaal onderdeel uit van de Embassy Festival Surprise Box, verkrijgbaar vanaf augustus via www.embassyfestival.com. De surprise box wordt gevuld met cadeautjes vanuit de hele wereld. In iedere box zitten minimaal 5 verschillende producten uit 5 verschillende landen. Daarnaast zit er een receptenboek in met traditionele recepten, samengesteld met de deelnemende ambassades. Meer informatie en bestellen kan via www.embassyfestival.com

Over het Embassy Festival
Het festival ontsluit sinds 2013 de culturele rijkdom van (inmiddels) bijna zeventig deelnemende landen en verleidt bezoekers tot ontmoetingen met elkaar en weerlegt en verdiept op een bijna terloopse wijze inzichten in andere culturen. Het Embassy Festival toont op het Lange Voorhout in Den Haag, Internationale stad van Vrede & Recht, in meest letterlijke zin dat cultuur verbroedert en voor verwondering zorgt. Begonnen in 2012 met 5 ambassades en gegroeid tot 67 ambassades in 2019. Dit jaar vindt het festival vanwege het Coronavirus alleen online plaats.

Embassy Festival Den Haag, 5 en 6 september 2020
www.embassyfestival.com