Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

ZOE REDDY: WAVELENGTH ALBUM RELEASE EN ONLINE EVENT

2 min read

Elektronische avant-garde artiest en zangeres Zoe Reddy brengt haar debuutalbum “Wavelength” op 10 april 2020 uit op Antilounge Records als digitaal en vinyl album.

“The Hague-based artist has taken great care to create an immersive electronic project that flows seamlessly from start to finish.”
Bandcamp Daily

“Fascinating stuff.”
 Stuart Maconie, BBC 6 Music

“Zoe Reddy analyzes raw, unfiltered noises with an almost oracle-like tenacity and precision.” 
Boston Hassle

Zoe Reddy is een in Den Haag gevestigde vocalist, artiest en producent met een achtergrond in beeldende en podiumkunsten. Wavelength is haar nieuwste project en Zoe’s eerste solo-album. Het album is vanaf vrijdag 10 april beschikbaar als digitaal album en op vinyl via Antilounge records.

LUISTER NAAR ZOE REDDY ON SPOTIFY

Wavelength is een album dat het concept van de hoorbare soundwave verkent, flirt met verschillende muzikale genres en is verbonden door Zoe’s klassiek geschoolde zangstem en unieke productiestijl. Deze mix van polyritmische elektronische beats en haar eigen gesamplede stem hebben een echt uniek album gecreëerd. Soms donker en broedend met echo’s van Radiohead’s Kid A en op andere momenten hallucinerend en etherisch dat doet denken aan FKA Twigs of Portishead. Toch valt Zoe’s werk niet in één categorie of genre te plaatsen, maar neemt het elementen van hiphop, R&B en electronica en creëert daarmee iets nieuws.

DOWNLOAD ‘SELF ENTITLED MAN’

De eerste single van het album is ‘Self entitled man’, een mistige, intense compositie die Zoe’s weelderige zang samenbrengt met percussielagen en opnames gemaakt in de jungle van Thailand. Zoe werkte samen met filmmakers Gemma Barendse en Joel van Dooren om de videoclip voor dit eerste nummer te maken. In het verbluffende resultaat wordt gebruik gemaakt van split-scantechnieken en super slow motion-opnamen om een surrealistische wereld te creëren, door te spelen met zowel verleidelijke als verontrustende beelden. De video complimenteert de warme en vreemde hoorbare wereld gecreëerd door Zoe’s unieke productiestijl en en het opnieuw samplen van haar eigen stem.

WATCH VIDEO CLIP ‘SELF ENTITLED MAN’

Voor het artwork van het album heeft Zoe samengewerkt met fotograaf Iris Uffen en ontwerper Marlou Breuls, een bekroonde modeontwerper die ontwerpen maakt voor onder meer Bjork en Sia. Marlou’s ontwerpen zijn ook te zien in de videoclip en promotionele foto’s.

Wavelength zou in maart worden gepresenteerd met een show waarin dans, performance en video samen zouden komen om Wavelength te vertalen naar een live ervaring. Vanwege de huidige crisis is dit evenement voor de komende tijd uitgesteld.

Als alternatief presenteert Zoe op 10 april om 21:00 uur een livestream-optreden vanuit haar studio via streaming platform twitch: https://www.twitch.tv/zoereddymusic

BANDCAMP LINK NAAR WAVELENGTH

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten