Stappen in Den Haag

De meest complete uitgaans agenda van den haag

Kandidaten nieuwe Haagse Nachtburgemeesterverkiezing bekend

3 min read

Het is zover. De strijd kan nu écht beginnen. De twee kandidaten die gaan strijden om de titel Haagse Nachtburgemeester 2020-2022 zijn bekend! De komende maand is het aan het Haagse publiek om te kiezen of het Pat Smith (o.a zanger van de band Splendid) of Cary van Rheenen (muzikant / acteur / dichter) als haar nieuwe Nachtburgemeester ziet. Een titanenstrijd dus! 

In 2018 gaf de ‘original’ Haagse Nachtburgemeester René Bom na een zinderende en spraakmakende verkiezingsstrijd het stokje door aan Sjoerd van Schuylenburch. Hij heeft in de afgelopen twee jaar gewerkt aan het Nachtburgemeesterschap Nieuwe Stijl. Daarbij hoort bijvoorbeeld de oprichting van een Club van de Haagse Nacht, een bont gezelschap van feestbeesten en kroegbazen tot beveiligers en initiatiefnemers die leven in of van het Haagse uitgaansleven. Naast deze club is er een Haagse Nachtraad waarin verschillende actieve leden van de Club van de Haagse Nacht plaatsnemen voor nauwer contact met de Nachtburgemeester.

De Nachtraad heeft gister uit de inzendingen die de afgelopen tijd binnen zijn gekomen twee kandidaten gekozen. Die keuze kwam tot stand nadat (met alle inzendingen in de hand) er na een discussie beslist werd dat zowel Cary als Pat het Nachtburgemeesterschap in ‘nieuwe stijl’ met verve zouden kunnen vervullen. Ook de bekendheid, en al bestaande support, van de twee kandidaten speelde mee in de keuze van de Nachtraad. Het belooft nu een mooie, gelijke, verkiezingstijd te worden. De avond stond onder toezicht van Sander Petit, hij is oprichter van Petit Legal en staat ook bekend als De Dance-advocaat.

Wie zijn de twee kandidaten?
De Twee kandidaten die naar voren zijn gekomen zullen velen bekend in de oren klinken (niet alleen omdat het bekende Hagenaars zijn). Twee jaar geleden gingen Pat en Cary namelijk ook al de strijd met elkaar aan. Toen verloren zij beiden nipt van Sjoerd van Schuylenburch. Met de nieuwe opzet van de verkiezing kunnen de twee nu een maand lang de boer op om online-stemmen te werven voor hun kandidaatschap.

Pat Smith is vooral bekend van de populaire Haagse band Splendid. Ook werkt hij solo aan de weg onder zijn eigen naam. Pat Smith kun je vaak tegenkomen in Scheveningen. In zijn aanmelding maakt Pat zich hard voor de jeugd: “Ik denk dat ik met mijn opgedane kennis en met het juiste team achter mij, het nachtelijke estafettestokje op een goede manier door kan geven aan een nieuwe generatie nachtdieren.” Hij wil er voor zorgen dat jongeren worden ‘opgevoed’ om op een leuke manier uit te gaan.

Cary van Rheenen is een creatieve duizendpoot. Hij is muzikant, poëet, acteur, schrijver en scenarist. Met zijn act ‘Gebroeders de Gier’ is hij tot buiten de Haagse stadsgrenzen populair. In de motivatie voor de Nachtraad maakte Van Rheenen kenbaar dat hij een brug wil slaan tussen gebruikers van de Nacht, maar ook mensen die niet vaak op straat te vinden zijn in de nachtelijke uurtjes. “Ik ga deelnemers aan het nachtelijk leven in De Haag daadwerkelijk en fysiek aanspreken, om zo de ‘niet nacht-activisten’ inzicht te geven wat het nachtelijk leven in Den Haag behelst.”

Stemmen / Verkiezingsnacht
De Haagse bevolking kan stemmen vanaf donderdag 20 februari 15:00 uur. Het stemmen staat ook weer onder het toezicht van De Dance-advocaat. Stemmen kan (tot aan de verkiezingsdag) op 14 maart via de website www.nachtburgemeesterdenhaag.nl.

Op vrijdag 14 maart wordt tijdens een zinderende verkiezingsnacht in PAARD de winnaar bekend gemaakt. Tijdens deze nacht zijn er o.a optredens, dj’s, voordrachten, speeches en natuurlijk confetti.

Meer informatie?

Website: www.haagsenachtburgemeester.nl

Facebookwww.facebook.com/Nachtburgemeester-Den-Haag-166330744044150

Eventwww.facebook.com/events/300184537606980