Stappen in Den Haag

De meest complete uitgaans agenda van den haag

Voorjaarsvakantie bij Club Lourdes

3 min read

Kom in de voorjaarsvakantie genieten van verbluffende magie, hilarische slapstick en familiecircus. Club Lourdes is een tijdelijk theater in de Lourdeskerk en een leuk uitje met het hele gezin! Op het programma staan Släpstick, Magie aan Zee, de Kleine Zeemeerman, de Gruffalo, twee workshops van Podiumbeest en de circusthriller Janus.

Slapstick op lachwekkend hoog niveau! (8+)
Släpstick (voorheen de Wëreldbänd) is variété op lachwekkend hoog niveau! Släpstick brengt een ode aan de muzikale komiek en geeft een draai aan beroemde scènes van Charlie Chaplin, Buster Keaton en Laurel & Hardy. Je waant je op een kermis in 1920 waar vijf mannen verdwalen… Verbazing, ontroering, muzikaliteit, virtuositeit en nostalgie voor jong en oud. Je komt niet meer bij van het lachen en je zou willen dat het nooit meer ophoudt. Bejubeld met vijf sterren in Volkskrant, Trouw en Theaterkrant.

Do 21 feb, 20.30 u & Vr 21 feb, 20.30 u

HUUH? Verpletterende magie (8+)
MAGIE: voor sommigen is het maar een woord … voor de magiërs van the Amsterdam Magic Show is het een manier van leven. Neem je (klein) kinderen, vrienden of geliefde mee op een magische rit en vergeet de wereld erbuiten voor een te gekke middag. Gedachten lezen, interactie, humor en magie door de prijswinnende goochelaars van de AMS. De show begint met close-up magic; daarna volgt een verbazingwekkende show op het grote podium.

Zo 24 feb, 15.30 uur

Podiumbeesten gezocht (6+)
Laat het dier in je los, welk podiumbeest ben jij?  Leer zelf jongleren, diabolo en meer met de Haagse jeugdcircusschool Circaso. Of ga samen met een echte danser van Crosstown, de jongerengroep van Korzo een korte dans maken samen met 14 andere kinderen. Beide workshops sluiten af met korte presentatie waar je ouders, broers en zusjes naar mogen komen kijken!

Ma 24 feb, 11.00 uur (Circus)
Di 25 feb, 12.30 uur (Dans)

Durf & fantasie: De Kleine Zeemeerman (4+)
Marijn komt in een onderwaterwereld terecht. Daar moet hij zich zien te redden tussen allerlei wonderlijke zeefiguren. Een theater-, media- en dansvoorstelling over durf en fantasie voor iedereen vanaf 4 jaar met animatie, zang, dans, poppenspel en muziek. Uniek aan deze voorstelling is dat er interactief gespeeld wordt met animatiebeelden, gemaakt door kleuters en kinderen.

Ma 24 feb, 14.00 uur

Kleine muis & grote griezel: De Gruffalo (3+)
Hij heeft oranje ogen, een tong zwart als drop en paarse stekels van zijn rug tot op zijn kop. Wie kent hem niet? De Gruffalo! De kleine muis is lekker toch niet bang. Of toch wel? Gelukkig weet de muis zijn fantasie te gebruiken en bedenkt hij een list. De Gruffalo is een spannende fysieke slapstick voorstelling voor iedereen van 3 jaar en ouder.

Di 25 feb, 11.00 en 14.00 uur

Circusthriller met hoeden (6+)
Janus is een bizarre, magische, grappige en Kafkaëske circus-thriller, met één specifiek ingrediënt: hoeden. Een tafel, een stoel, een kast. Geen uitgang. De wereld van deze man lijkt eenvoudig. Al snel wordt duidelijk dat een onzichtbare kracht een verraderlijk spelletje met hem speelt. Wie uiteindelijk de touwtjes in handen heeft, verbaast hem zelf. Natuurwetenschapper Michael Zandl maakte van zijn passie zijn beroep. Janus is zijn eerste solowerk.

Za 29 feb, 16.00 (voor volwassenen ook 20.30 uur)

Club Lourdes #3
Club Lourdes brengt met gevestigde namen en nieuw talent een sprankelende ode aan het variététheater. De derde editie van het pop-up theater is open tot zaterdag 7 maart 2020. Verbluffende magie, familiecircus, swingende wereldmuziek en een sprankelende ode aan slapstick. Op het programma staan ook de tourafsluiter van Släpstick (voorheen de Wereldbänd), een nieuwe familievoorstelling van Amsterdam Magic Show en drie verschillende producties van Kwekers in de kunst. In de voorjaarsvakantie staan kinderen centraal tijdens Krokus Kabaal. Michael Varekamp brengt een ode aan jazzlegende Miles Davis en de Belgische gipsyvirtuoos Tcha Limberger sluit het programma af met een avond bourgondisch genieten. Het volledige programma is te vinden op clublourdes.nl