Stappen in Den Haag

De meest complete uitgaans agenda van den haag

Beste act ‘singer-songwriter’ door naar finale Talent Event in het Paard

2 min read

JOAZ wint voorronde Talent Event

Eerst ongeloof, toen verbaasde blikken en tenslotte hartstochtelijk gejuich. Met betraande ogen vielen de schoolvriendinnen Zoë (15) en Joanne (16) elkaar in de armen na het horen van het jury-oordeel. Als JOAZ wonnen ze afgelopen zaterdag een ticket naar de finale van het Talent Event, een tweejaarlijks pop-amalgaam van bruisend talent onder de 21 jaar. “We zijn niet normaal blij met deze prijs. Op 22 maart willen we een stampvol Paard laten horen wat JOAZ muzikaal te bieden heeft”, klinkt het jonge duo strijdlustig vanuit een sfeervol Popradar.

Volgens de jury sprong JOAZ boven de andere drie acts uit door hun oprechte herkenbaarheid in de teksten.  Die gaan over alledaagse meidendingen, waarbij de serieuze ondertoon slim wordt verpakt met een luchtigheid die zo eigen is aan de slinger van afwisselend puberale zwaarmoedigheid en jeugdige zwierigheid. “We maken onze muziek op onze manier en vanuit wie wij zijn. Bij ons hoor je geen getreur om gebroken liefdes die niet eens in het echt  hebben bestaan. We vertellen verhalen die we dagelijks meemaken, en waar we veel lol om hebben. Aan droefheid doen we niet zo, maar we denken wel na.”

JOAZ is nu een kleine drie jaar actief. Zoë (gitaar/zang) en Joanne (viool/zang) kennen elkaar van het HML. JOAZ: “Op school speelden we al een paar keer op het HML music fest. Die ervaring en het buiten spelen op de laatste twee Koningsdagen brachten het balletje aan het rollen. Ineens werden we gevraagd voor een muziekcafé-optreden en stonden we op het Uitfestival. Daar zag Gerard van den IJssel ons; die wees ons op Talent Event.” Dat JOAZ het ver wil schoppen, lijkt geen twijfel. Joanne speelt viool in een klassiek jeugdorkest en Zoë overweegt het conservatorium. “Onze muzikale bagage neemt alleen maar toe en is breder dan pop. Die kleurt onze sound nu al en is minder gangbaar dan wat veel singer-songwriters met enkel hun gitaar kunnen. We denken dat we daarom een breder publiek zullen trekken”.

Op zondag 22 maart is JOAZ één van de 5 acts die gaan strijden om de Talent Event 2020. Het evenement begint om 12.30 uur.