Stappen in Den Haag

De meest complete uitgaans agenda van den haag

Winter is coming voor Wild Rooster Festival

2 min read

“Februari kan wel wat hot sauce gebruiken”

Op vrijdag 7 februari 2020 vindt op 3 locaties op de Grote Markt Den Haag voor het eerst een wintereditie plaats van Wild Rooster. Het gratis Amerikaanse rootsmuziekfestival trekt ieder jaar in augustus duizenden bezoekers naar de Grote Markt. In stijl gekleed komen ze genieten van de country’n’western sfeer, rockabilly, country, blues en rock’n’rollbands uit binnen en buitenland en bijpassende (bbq)gerechten. Na meer dan 10 jaar vonden organisators Alice van Schoonhoven, Remco Prins & Marco Bijsterbosch het tijd voor een winterse, indoor editie.


Al 10 jaar Texas achter de duinen
Het Wild Rooster Festival is een gratis Haags stadsfestival met alleen maar goeie rockabilly, bluegrass, uptempo blues en rock’n’roll uit de tijd dat rock’n’roll nog rock’n’roll was. Het festival bestaat ruim 10 jaar en is uitgegroeid tot een vaste stek voor liefhebbers van alles wat met country, rockabilly en americana te maken heeft. Vrijdag 7 februari haalt de Grote Markt het festival voor het eerst naar binnen. Mede-organisator Alice van Schoonhoven: “Elk jaar zijn we weer verrast door de enorme bak goede energie die er vrijkomt bij de Wild Rooster bezoekers. Het is voor ons echt één van de leukste festivals van het jaar. We gaan eens kijken of we wat van die hot sauce naar de winter kunnen halen.”

Honky-tonkbar sfeer
Anders dan in de zomer vindt het festival alleen ’s avonds plaats en duurt het 1 dag in plaats van 2. De sfeer zal gezien het latere uur minder een familiefeest zijn maar een intiemere kroegsfeer hebben omdat de shows binnen plaatsvinden. Programmeur Remco Prins: “Waar Wild Rooster bands traditiegetrouw heel goed in zijn, is het bouwen van een feestje. Dus dat zal hopelijk een gezellige zweterige chaos worden in 3 zaken tegelijk. We gaan voor de losse sfeer van Amerikaanse honky-tonk bars waar country helden als Jimmie Rodgers en Hank Williams 100 jaar geleden hun carrière begonnen, aan een afgeragde piano. Dat waren plekken waar mensen kwamen drinken & dansen zonder al teveel franje. Niet te moeilijk doen, dat worden de beste feestjes.”


3 zaken, 3 podia

Poppodium De Zwarte Ruiter, Café September en Hoender en Hop hebben allen in de zaak een podium waarop bands zullen optreden. Bezoekers kunnen er traditioneel Southern eten bestellen en plant-based variaties daarop. Op de line up staan 6 gerespecteerde namen uit de rootsmuziekscene afkomstig uit de VS, België en Nederland. Nieuwe Haagse rhythm’n’bluesband Westbrook Parker (spreek het hardop uit & je hoort het), met leden uit onder meer Rag Mob, geeft er een van zijn eerste shows. Entree is, net als bij het zomerfestival, gratis.