Stappen in Den Haag

De meest complete uitgaans agenda van den haag

Zoektocht naar nieuwe Nachtburgemeester 2020-2022

2 min read

Het is zover. De strijd kan beginnen. Na twee jaar draagt de Haagse Nachtburgemeester Sjoerd van Schuylenburch zijn ambtsketting over aan een opvolger. De zoektocht naar een nieuwe Haagse Nachtburgemeester is dus begonnen!

Nieuwe stijl 
In 2018 gaf de ‘original’ Haagse Nachtburgemeester René Bom na een zinderende en spraakmakende verkiezingsstrijd het stokje door aan Sjoerd van Schuylenburch. Hij heeft in de afgelopen twee jaar gewerkt aan het Nachtburgemeesterschap Nieuwe Stijl. Daarbij hoort bijvoorbeeld de oprichting van een Club van de Haagse Nacht, een bont gezelschap van feestbeesten en kroegbazen tot beveiligers en initiatiefnemers die leven in of van het Haagse uitgaansleven. Naast deze club is er een Nachtraad waarin verschillende actieve leden van de Club van de Haagse Nacht plaatsnemen voor nauwer contact. 
De komende twee jaar vervult de Haagse Nachtburgemeester zijn/haar taak als ombudsman van de Haagse Nacht. Hij of zij schopt tegen heilige huisjes en bouwt samen met de Nachtraad, de Club van de Haagse Nacht, de gemeente en gebruikers van het uitgaansleven aan een Nacht waarin iedereen zich thuis voelt.
Ben jij de nieuwe Nachtburgemeester?
Vanaf nu kunnen sollicitaties voor de ‘functie’ Haagse Nachtburgemeester 2020 – 2022 verstuurd worden naar vacature@nachtburgemeesterdenhaag.nl. De inschrijving staat open tot maandag 17 februari 12:00 uur. Op 19 februari stelt de Nachtraad uit de inschrijvingen twee geschikte kandidaten verkiesbaar, is het aan het Haagse publiek om (online) haar stem uit te brengen. De twee kandidaten kunnen in die tijd zelf op eigen wijze campagne voeren. Een verkiezingsstrijd Amerikaanse stijl! 
Het verzamelen en tellen van de online stemmen wordt gecontroleerd door een onafhankelijke derde partij. Stemmen kan vanaf 20 februari (tot aan de verkiezingsdag) via een speciale website! 


Op vrijdag 14 maart wordt tijdens een zinderende verkiezingsnacht in PAARD de winnaar bekend gemaakt. Tijdens deze nacht zijn er o.a optredens, dj’s, voordrachten, speeches en natuurlijk confetti.
Profiel Haagse Nachtburgemeester 2020-2022 
Je bent charismatisch, hebt kennis van het (Haagse) uitgaansleven in al haar hoedanigheden, je bent een verbinder met een open blik en een luisterend oor, kan tegen een stootje in deze publieke rol en hebt bovenal een Haags hart.


De nieuwe nachtburgemeester is niet uitsluitend kroegtijger, techno-koning of Prins Carnaval, het gaat niet alleen om de feestjes, het Nachtburgemeesterschap zal ook gaan om serieuze(re) onderwerpen zoals geluidsoverlast, veiligheid en talentontwikkeling. Je maakt uitgaan in Den Haag leuker, voor iedereen.
Nachtburgemeester ben je natuurlijk 24/7, maar je bent in ieder geval twee dagen per week beschik- en bereikbaar om de taken rond je functie uit te voeren. De werkzaamheden voor de Nachtraad en de Club van de Haagse Nacht zul je uitvoeren in samenwerking met oud-nachtburgemeester Sjoerd van Schuylenburch, die werkzaam blijft binnen de stichting. De functie nachtburgemeester zal vanaf maart 2020 een kleine vergoeding krijgen.


Kan jij jezelf hierin vinden en heb je affiniteit met de visie van Stichting Nachtburgemeester Den Haag. Schrijf dan een motivatie van maximaal 500 woorden en stuur die naar vacature@nachtburgemeesterdenhaag.nl vóór maandag 17 februari 12:00 uur.
 
Meer informatie?