Stappen in Den Haag

support de Haagse Horeca!

Indeling TALENT EVENT bekend

3 min read

Vier voorrondes met zes bands, vijf hiphopacts en vier singer/songwriters

De indeling van de achtste editie van TALENT EVENT is bekend. In februari strijden bands, rappers en singer/songwriters tijdens vier voorrondes tegen elkaar. Naast de vier winnaars van de voorrondes is er in de finale op 22 maart in het Paard ook nog plek voor de winnaar van de wildcard. 

Tijdens de voorrondes worden de deelnemers beoordeeld door steeds een andere jury, deze bestaat naast popjournalisten van 3VOOR12/Den Haag, uit muzikanten als Jhilani Wijsman, HannekeLaura, Jon Tarifa en Jan Rooymans. Het publiek stemt tijdens de voorrondes ook mee en telt als vierde jurylid. De indeling van de voorrondes is als volgt:

Zaterdag 8 februari – Café Popradar – Singer/songwriters
Deelnemers: Aina Qvist, JOAZ, Francesco en Teddy Macrander
Jury: Eric Hoetjes (3VOOR12/Den Haag) en singer/songwriters Jhilaini WIjsman en HannekeLaura

Zondag 9 februari – Musicon – Hiphop
Deelnemers: D. Meijer, Jori, Eurotiek, Nordin en Kevin Bright
Jury: Frank de Jong (3VOOR12/Den Haag), Sherwin Blijd (GUAP) en rapper Jon Tarifa

Zaterdag 15 februari – YMCA Scheveningen – Pop/rock
Deelnemers: Blueside, Inside Electron en New Ways
Jury: Marco Vlot (3VOOR12/Den Haag), Alexander Serban (Popagenda Scheveningen) en zanger Zappostar (Different Culture)

Zondag 16 februari – YMCA Scheveningen – Pop/rock
Deelnemers: Left in Suspense, North en The Sin Bin
Jury: Anouk van Santen (3VOOR12/Den Haag), Leysley Warendorff (Popagenda Scheveningen) en toetsenist/producer Jan Rooymans (bekend van o.a. live-optredens Golden Earring)

Aanvang elke avond is 19.30 uur.
De entree is gratis. 

WAT IS TALENT EVENT?

De stad Den Haag heeft een naam hoog te houden als dé muziekstad van Nederland. Daarom is het ondersteunen van nieuw talent altijd belangrijk! Om rappers, zangers, gitaristen, drummers, bassisten, toetsenisten, beatmakers, dj’s, producers en andere muzikanten tot en met 21 jaar wegwijs te maken in het muziekcircuit in Den Haag wordt voor de achtste keer het unieke gratis tweejaarlijkse coachingtraject TALENT EVENT opgezet.

Dankzij de financiële ondersteuning van Prins Bernhard Cultuurfonds, Cultuurschakel, Fonds 1818, Janivo Stichting en Stichting Boschuysen konden jongeren tot en met 21 jaar uit Den Haag en de randgemeenten in januari gratis meedoen aan een groot aantal workshops, clinics en masterclasses waarbij hen de fijne kneepjes van het vak van muzikant werd bijgebracht. Aansluitend kunnen de jongeren gebruik maken van het reguliere aanbod van de deelnemende instellingen, te weten Popradar Den Haag, Musicon, Muziekacademie Den Haag, Haags Hiphop Centrum, Musicon, YMCA Scheveningen, Rockit, Ready 2 Play en de Popschool Den Haag.

De winnaars van de voorrondes en de wildcard mogen in de Basementstudio in Den Haag elk één song opnemen rond het thema ´Vrijheid´, waarmee TALENT EVENT aansluit bij de viering van 75 Jaar Vrijheid. De vijf finalisten strijden vervolgens op zondagmiddag 22 maart in de grote zaal van het Paard om verschillende prijzen zoals een geldbedrag van duizend euro, extra opnametijd in de Basementstudio in Den Haag, ruime media-aandacht en festivaloptredens in 2020 (waaronder in ieder geval Bevrijdingsfestival Den Haag, Kaderock, Zeeheldenfestival, Schollenpop en I Love Hiphop). De website 3VOOR12/Den Haag beloont de winnaar met een fotoshoot en een optreden tijdens een Club 3VOOR12/Den Haag Avond in het Paardcafé. De winnaar krijgt verder korting bij het huren van oefenruimte in Popradar Den Haag en professionele begeleiding bij de verdere ontwikkeling van Popradar Music Support.

www.talentevent.nl
www.facebook.com/talentevent
www.twitter.com/talenteventdh

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten
indy-scheveningen-surinaams-indiaas-denhaag
comeonin-craftbeer-thaifood-restaurant-denhaag
hendriks-fis-drinks-visrestaurant-ginbar-denhaag
nog-een-bakkie-koffiebarlunchroom-denhaag
barclub-188-cafe-bar-laanvannieuwoostindie-denhaag