Stappen in Den Haag

De meest complete uitgaans agenda van den haag

15e editie XXL-mas het grootste gratis studenten kerstfeest van Den Haag

2 min read

In 2004 is de traditie gestart van het studentenkerstfeest XXL-mas.
Bureau studentenzaken van De Haagse Hogeschool wilde graag een grote kerstborrel organiseren voor alle studenten, dat liep wat uit de hand. Met 26.000 studenten is een feestje voor De Haagse Hogeschool niet klein te houden.
ACKU studentenbureau werd gevraagd om er invulling aan te geven op diverse locaties in Den Haag.
De eerste editie was daardoor direct een groot succes met locaties als het Paard, Paardcafe, Club Seven en de Silly Symphonies. Standaard bij de XXl-mas is de verkleeddrift van de studenten, engelen, santas, nimfen en trollen alles komt voorbij. De stad is door de jaren heen sterk veranderd, locaties zijn geopend en weer gesloten. Door de jaren heen is het feest daarom op diverse locaties gevierd.

Dit jaar gaat de XXL-mas plaatsvinden in het Paard en op de Grote Markt. Vanaf 22:00 uur gaat Panchi Soundsystem starten met een mega silent disco op de Grote Markt met 300 koptelefoons. Iedereen kan zich warm dansen onder het genot van Glühwein en lekkere happen. Later op de avond start in het Paard het programma met de AFRO BROS (hit: instagram), Childsplay, DJ WEF en Benny Beenham met de grote kerstverkleedshow, ZNR, Danimal, Roano. Het Paard wordt helemaal in de kerstsfeer van Candy Wonderland gebracht met grote zuurstokken, enorme lolly’s en gingerbreadmen. Op de avond zelf gaat er op de locaties ook heel wat zoetigheid langskomen. De Haagse Hogeschool organiseert XXL-mas om alle studenten van Den Haag een mooi kerstfeest toe te wensen en dat doet ze in samenwerking met ACKU, PAARD, Pelargos, HSV, Stappen in Den Haag,  Inter-Access, Grote Markt Den Haag, Escape, Litt-events, Nocto, Maison, Bureau Visueel.
In februari organiseert ACKU ook het indoor studentenfeest HHS#CONNECTED het indoor studentenfeest in De Haagse Hogeschool voor 3.500 studenten in het grootste schoolgebouw van Nederland. De XXL-mas is het startsein voor de nieuwe editie van HHS#CONNECTED

Facebook event pagina

www.acku.nl