Stappen in Den Haag

De meest complete uitgaans agenda van den haag

Zweeds familiekerstfeest op Spuiplein

3 min read

Zweeds familiekerstfeest op Spuiplein: winterse gezelligheid voor het hele gezin!

Gratis buitenbioscoop en kinderactiviteiten op zaterdag 14 december

Dompel je met het hele gezin onder in Zweedse winterse gezelligheid. Zaterdag 14 december tovert het Spuipleintje voor het Theater aan het Spui om tot een hartverwarmend kerstevenement. Laat je meeslepen door de mooiste verhalen van Astrid Lindgren. Geniet van de kerstklassieker White Christmas en Pippi’s kerst in de gratis buitenbioscoop met warme winterse lekkernijen bij de hand. Versier Zweedse gingerbread koekjes, timmer een houten kerstboom, laat je haren als Pippi vlechten en luister naar het strijktrio. Én er is nog veel meer te beleven, binnen & buiten! Kom jij genieten met je hele familie?

Astrid Lindgren
De Zweedse kinderverhalen van Astrid Lindgren spelen een hoofdrol op dit gezellige kerstevenement. Je kent uiteraard Pippi Langkous (film om 16.30 uur in de buitenbioscoop) en De Gebroeders Leeuwenhart. Bouw, net als de broers, je eigen ontdekkingshut in de theaterworkshop en doe mee aan het theatercollege. Mazzelaars bezoeken de theatervoorstelling om 19.30 uur, helaas al uitverkocht. De voorlezer van Bibliotheek Den Haag sleept jullie daarnaast samen mee in de vele andere avonturen de schrijfster.

Kinderactiviteiten
De hele middag zijn er doorlopende kinderactiviteiten. Ieder meisje droomt van Pippi vlechten, toch? Of laat je winters schminken. Versier in De Koekjesfabriek van Phuong & Sophie heerlijke Zweedse gingerbread koekjes, die je uiteraard daarna kunt opeten. Kom kerstengeltjes knutselen of timmer een kerstboom. Speel samen met je gezin het Zweedse Kubb spel of maak een kerstkaartselfie bij de winterse fotowand. Plof neer bij een van de bijzondere kinderfilms in Studio A van het Filmhuis.

Buitenbioscoop
Pak een warme deken en kruip bij elkaar in de buitenbios. Deze films staan op het programma:

Pippi’s kerst: Het is kerstmis in Villa Kakelbont. Natuurlijk vieren Pippi en haar vrienden, Tommy en Annika dit feest ook. Maar een kerstfeest met Pippi Langkous kan nooit zomaar. Een aantal vervelende volwassenen heeft bedacht dat het beter is dat Pippi de kerstdagen doorbrengt in een kindertehuis. Dat ziet Pippi natuurlijk helemaal niet zitten…

White Christmas: ‘I’m dreaming of a White Christmas…’ Ken je deze kerstklassieker nog? In de familiefilm White Christmas zijn sterren Bing Crosby en Danny Kaye twee ex-officieren die een bijna failliet wintersporthotel nieuw leven willen inblazen. Een heerlijk romantisch drama, met vier goede hoofdrolspelers en vol fijne muziek.

Eten, drinken & muziek:
Geniet uiteraard ook van allerlei warme winterse lekkernijen. Er zijn Solle en Zweedse balletjes door Mercure Hotel, glühwein en warme chocolade door Pavlov en zoetigheden van bakkerij Victor Driessen. Tussendoor zijn er vrolijke muzikale intermezzo’s van het strijktrio van het Koninklijk Conservatorium.

Praktische informatie
Zaterdag 14 december
15.00 – 19.30 uur
Spuiplein Den Haag (voor het Filmhuis Den Haag / Theater aan het Spui)

  • Gratis toegang (m.u.v. het Theatercollege).
  • Presentatie Familiekerstfeest: Francis van Broekhuijsen.
  • Partners: Atrium Den Haag, Bibliotheek Den Haag, Filmhuis Den Haag, Het Nationale Theater en Koninklijk Conservatorium. In samenwerking met Pavlov, Mercure Hotel, Bakkerij Victor Driessen, Phuong & Sophie en Solar Cinema.
    Productie: fa-bricage.
  • Met steun van Gemeente Den Haag.

Onderdeel van Have a Royal Winter Den Haag