Stappen in Den Haag

De meest complete uitgaans agenda van den haag

ALKALOID presenteert RESET

2 min read

29 november 2019 verschijnt op Antilounge het eerste album van Alkaloid genaamd ‘Reset’.
Na twee digitale EP’s, ‘Live by Accident’ en ‘Irrational Darling’, wordt ‘Reset’ naast digitaal ook uitgebracht op vinyl.

Reset (Opnieuw instellen, aanpassen of repareren)

Na een verandering in de samenstelling van de band besloten Rob Kanters en Tom Besuyen al snel dat ze door wilden gaan als duo. Hierdoor werden ze gedwongen om op de resetknop te drukken van het creatieve proces. Met een nieuwe manier van werken en een vers arsenaal aan apparaten ontstonden er frisse ideeën die nu zijn omgevormd naar deze acht tracks. ‘Reset’ is tot stand gekomen door middel van jamsessies en improvisatie, opnames van repetities zijn dan ook terug te horen op de plaat. Dit in combinatie met field recordings uit verre landen, maar ook uit het Haagse stadscentrum waar de band oefent, geven ‘Reset’ een rauw en spontaan karakter.

Tijdens live optredens worden Tom’s zang en gitaar gecomplimenteerd door Rob’s bas, synth en talloze effecten. Dit wordt allemaal onderstreept door gruizige elektronische beats en percussieve samples. De live-uitvoering van Alkaloid is krachtig, de twee muzikanten genereren tracks met meerdere lagen die van sereen naar subversief schommelen, terwijl het publiek wordt meegenomen om te bewegen op een polyritmische puls.
Op vrijdag 29 november zal Alkaloid ‘Reset’ live ten gehore brengen in het Paardcafé. In het voorprogramma staan Zoe Reddy en Dj Kipkillah

Vrijdag 29 November 2019
Alkaloid Reset release
Live: Alkaloid, Zoe Reddy
Dj Kipkillah

20:00
Free entrance

Paardcafe
Prinsegracht 10
Den Haag

(Meer info: klik hier )