Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

Son Mieux wint De Haagse Popprijs, nieuwkomer Goldband is grote winnaar

2 min read

Tijdens de Haagse Popdag op zondag 27 oktober zijn de Haagse Popprijzen uitgereikt in het Paard. Son Mieux won de Haagse Popprijs, Goldband ging naar huis met de prijs voor Beste Videoclip en de Popradar Music Support Award twv €1000. Zeeheldenfestival werd door het publiek gekozen als Beste Initiatief.

De winnaars voor Beste Video, Beste Initiatief en Popradar Music Support Award worden bepaald door middel van stemmen van het publiek. Er werd massaal gestemd in de weken voorafgaand de uitreiking. Goldband, die met zowel de Beste Videoclip – voor hun video Witte Was https://www.youtube.com/watch?v=0ego8IJnvS4 – als de Popradar Music Support Award naar huis liep, is de Haagse nieuwe act van het moment en debuteerde op Lowlands en Parkpop. Goldband krijgt €1000 om te besteden aan hun ontwikkeling. Het Zeeheldenfestival bestaat dit jaar maar liefst 40 jaar en programmeert veel nieuw lokaal talent.

De Haagse Popprijs wordt bepaald door de popsector. De motivatie van de jury om Son Mieux aan te wijzen als winnaar was als volgt:

“Vier jaar geleden won deze act nog de Haagse Popprijs voor Aanstormend Talent, de prijs die sinds vorig jaar de “Popradar Music Support Award” heet. Inmiddels kan Nederland niet meer om ze heen. Son Mieux is een ijzersterke band met een volwassen geluid, gepassioneerde shows en autobiografische songs die inmiddels door duizenden mensen worden meegezongen. Zelfs in een volle zaal weet de groep altijd een sfeer van intimiteit neer te zetten. Dit jaar lanceerde de band het debuutalbum in een uitverkocht Paard, speelde alle hoeken van Nederland plat, veroverde de radiostations en deed een uitgebreid interview in de Volkskrant.”

Over de Haagse Popweek
In de Haagse Popweek stond van 18 t/m 27 oktober lokaal (t/p)optalent in de schijnwerpers. Alles kwam aan bod tijdens deze 10-daagse: pop, indie, urban/hiphop, rock, elektronica en meer. Ook biedt Popradar Music Support muzikanten, producers, acts, managers en andere muziekfreaks met ambitie verschillende seminars, workshops, masterclasses en netwerkmeetings aan. Het volledige programma en meer informatie vind je op haagsepopweek.nl.

De Haagse Popweek wordt georganiseerd door Popradar Den Haag. Popradar zorgt voor een levendige en diverse popscene binnen de stad. De organisatie beheert het grootste repetitieruimtecentrum van Den Haag en creëert nieuwe lokale, nationale en internationale kansen voor Haagse acts en muzikanten met Popradar Music Support.

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten