wo. feb 19th, 2020

Stappen in Den Haag

De meest complete uitgaans agenda van den haag

Eerste editie Casa Lourdes Sessions

2 min read

Eerste editie Casa Lourdes Sessions: unieke meltingpot van Ierse, Bretons en Italiaanse cultuur

“Wereldmuziek in combinatie met Italiaans diner in huiskamersetting”

Vrijdag 8 november belooft een onvergetelijke avond te worden in de Lourdeskerk op Scheveningen. Vier levende legendes uit de Bretonse en Ierse folk scene omlijst met gerechten uit de Italiaanse keuken in de setting van Club Lourdes. Te gast zijn het Bretonse duo Veillon & Riou en het Ierse Munnely & Mc Nulty. Een muziekavond van internationale allure en een belevenis in multicultureel Den Haag. Casa Lourdes Sessions is een initiatief van stichting Drumtune en Club Lourdes.

Double Bill programma
Uit Bretagne komt Jean-Michel Veillon op dwarsfluit die begeleidt wordt door Yvon Riou op gitaar. De alom geprezen Ierse accordeonist David Munnelly vormt met virtuoos Joseph McNulty op viool en bodhrán (Ierse percussie) het tweede koppel. Traditionele Bretonse en Ierse muziek met vleugjes gipsy jazz, country, Indiase muziek tot aan oude jazz uit de jaren 20. Een spontane versmelting van de Ierse en Bretonse muziekstijl is die avond zeker niet uitgesloten.

Sandro Bruti is initiatiefnemer van Casa Lourdes Sessions. Sinds 2007 nodigt hij internationale artiesten uit voor onvergetelijke avonden met muziek en Italiaans eten in zijn Casa Bruti in het Belgisch park op Scheveningen. “Accordeonist David Munnelly is een ware meester en heeft in Ierland de bijnaam ‘The Continental’ omdat hij van alle markten thuis is. Hij beheerst niet alleen traditionele Ierse muziek, maar vele andere stijlen. De Bretonse fluitist Jean-Michel Veillon is ook een ware grootheid. Door zijn veelzijdigheid is hij ook ver buiten Frankrijk bekend. De avonden in Casa Bruti brachten al honderden ‘internationale vrienden’ samen en ik ben heel blij dat we dit in Club Lourdes, met steun van Zuiderstrandtheater en Muzee Scheveningen nu XL kunnen organiseren.

Vr 8 november 2019, 17.30 – 23.00 uur
Prijs €35,- p.p. inclusief Italiaans buffet
Locatie: Club Lourdes aan Zee, pop-uptheater in de Lourdeskerk Scheveningen, Berkenbosch Blokstraat 9 a.
Non-language required.
Ticketlink
Facebookevent