Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

10 jaar Museumnacht Den Haag: één groot cultureel feest

2 min read

De 10e editie van Museumnacht Den Haag trekt wederom 10.000 bezoekers

Den Haag – Een knallende opening door de Haagse band Son Mieux, de tijdmachine van M.C. Escher en de escaperoom in de Gevangenpoort maakten Museumnacht Den Haag wederom de moeite waard. De organisatie kijkt terug op een geslaagde tiende editie. Om 20.00 uur openden 49 deelnemers hun deuren voor de duizenden bezoekers die klaar waren voor een flinke dosis cultuur. Het thema TIJD was extra toepasselijk, want de avond vloog voorbij. 

Avondvullend programma
Alle culturele instellingen trokken alles uit de kast om de bezoekers op en top te vermaken. Van de ‘oogfoto experience’ in het Museon tot het proeven van de Haagse historie in Jenevermuseum van Kleef. Voor het nostalgische gevoel konden bezoekers meedoen aan 80’s aerobics in Gemeentemuseum Den Haag, dat sinds 1 oktober verder gaat onder de naam Kunstmuseum Den Haag. Even helemaal in het ‘nu’ leven kon tijdens een lesje yoga tussen de kunstwerken bij kunstgalerie Lauwer Art. In het Mauritshuis kon je genieten van een miniconcert van Pat Smith en schreven de bezoekers een 17de-eeuws Tinderprofiel. En dat zonder te swipen…

Bezoekers
Met 49 deelnemende culturele instellingen was deze jubileumeditie de grootste Museumnacht Den Haag ooit. Met wederom 10.000 bezoekers verspreid over Den Haag, Scheveningen en Voorburg blijft dit unieke evenement een aanhoudend succes. De organisatie van de Museumnacht Den Haag bedankt alle bezoekers voor de geweldige, culturele, uitbundige en vooral gezellige Nacht!

Over de Haagse Museumnacht:
Sinds 2010 openen tijdens Museumnacht Den Haag tientallen Haagse musea en culturele instellingen hun deuren tussen 20.00 en 01.00 uur. Bezoekers komen voor de speciale programmering, bestaand uit zang, dans, poëzie, performance en natuurlijk kunst. Museumnacht Den Haag wordt sinds de eerste editie georganiseerd door de afdeling Special Events van het Haagse adviesbureau Winkelman en Van Hessen, in opdracht van Stichting Haagse Museumnacht.

Foto’s van de Museumnacht vinden jullie op onze fotopagina

 

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten