Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

Museumnacht: RollerSkateDisco in het Atrium Den Haag

2 min read

Het Atrium Den Haag verandert tijdens Museumnacht op zaterdag 5 oktober van 20:00 tot 01:00 uur weer in een echte RollerSkateDisco! Trek je rollerskates aan en rol mee op de meest funky beats van Quadsk8! En bekijk voor de laatste keer het Algoritmisch Historisch Museum en de expositie over de Viering van de 150ste geboortedag van Gandhi. En Trashure Hunt komt langs met werk geïnspireerd op het thema tijd.

RollerSkateDisco
Entree is deze avond alleen mogelijk op vertoon van een Museumnacht Den Haag entreekaart. Geen rolschaatsen op zolder liggen maar wil je toch graag schitteren op de dansvloer? Geen probleem! Deze huur je ter plekke in verschillende maten voor 2,50 Euro p.p. door Quadsk8. DJ Groove Selektor Brian Bfunk verzorgt weer de beste soul en dance muziek.

Algoritmisch Historisch Museum
SETUP | MediaLab Utrecht wil afrekenen met hardnekkige mythes rondom algoritmen. In het Algoritmisch Historisch Museum wordt de Nederlandse geschiedenis vervalst en wordt een wereld geschetst waarin algoritmen al eeuwenlang voorhanden zijn. Bekijk vier beladen thema’s uit de Nederlandse geschiedenis door een algoritmische bril en ontdek hoe technologie sociale ontwikkelingen stuurt. Ontmoet bijvoorbeeld je ideale (katholieke) partner uit de jaren ‘50 in Verzuilingstinder. Of maak je eigen blauwdruk in een datagedreven jaren ‘20 versie van een beroepentest. Deze avond staan de makers bij de expositie om uitleg te geven.

Expositie Viering 150ste geboortedag Gandhi
In 2019 is het 150 jaar geleden dat Mahatma Gandhi (1869-1948) werd geboren. Zijn verjaardag op 2 oktober is door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (AVVN) uitgeroepen tot de Internationale Dag van de Geweldloosheid. De AVVN riep in 2007 landen en mensen over de hele wereld op om deze dag te vieren en te gedenken door de boodschap van geweldloosheid te verspreiden, onder andere door middel van voorlichting en publieke bewustwording.
De Ambassade van India organiseert de tentoonstelling het Leven en de Boodschap van Gandhi die in het Atrium Den Haag is te zien.

TrashUre Hunt
TrashUre Hunt brengt milieuproblemen op een toegankelijke, effectieve en ludieke manier onder de aandacht van het publiek. In uiteenlopende spelvormen wordt met groepen kinderen, tieners en volwassenen op zwerfafval gejaagd. Naast deze activiteiten verzorgt TrashUre Hunt onder meer lezingen, masterclasses en workshops voor het bedrijfsleven, de overheid en particulieren. Tijdens deze avond tonen zij werk geïnspireerd op het thema tijd en kunnen bezoekers hun afval doneren, zodat er nieuwe kunstwerken gemaakt kunnen worden.

Het volledige programma van de Museumnacht staat op www.museumnacht.nl.

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten